Bili ljubitelji snijega ili ne, ne možete poreći bajkovite trenutke koje stvara. I dok neki s prvim pahuljama jure na omiljena skijališta uživati u aktivnostima koje pružaju, drugi radije uživaju u pogledu na njegove ljepote.

Najljepše od toga nudi upravo 'najsporiji ekspresni vlak na svijetu' - Glacier Express, koji povezuje popularna švicarska odredišta, St. Moritz i Zermatt. Ruta vožnje u njemu traje oko osam sati u kojima putnici svjedoče nestvarnim prirodnim ljepota, bez obzira na godišnje doba.

Glacier Express
Instagram (@glacierexpress.ch) (@chrismphotos1) 

Glacier Express
Instagram (@glacierexpress.ch) (@hecktictravels) 

Glacier Express
Instagram (@glacierexpress.ch) (@leuropeengolf) 

Glacier Express
Instagram (@glacierexpress.ch) (@timulrich.pix) 

Ipak, zima mu je posebno upečatljiva, a dok prolazi preko 291 mosta i kroz 91 tunel, omogućuje prekrasne panoramske prizore švicarskih Alpi.

Dok se vozite kroz prirodne ljepote, u vagonima uživate u bogatoj gastronomskoj ponudi i posebnim vinima, a jedan stupanj iznad nudi luksuzna 'Excellence' klasa čiji su 'standardi visoki kao najviši vrhovi planina na ruti', kako kažu na službenoj stranici.

Glacier Express
Instagram(@glacierexpress.ch) (@thegingerwanderlust) 

Glacier Express
Instagram (@glacierexpress.ch) (@thegingerwanderlust) 

Omogućuje mjesto kraj prozora, obrok od pet regionalnih slijedova i čašu vina uz svaki i, naravno, šank gdje možete uživati u koktelima.

Cijena karata za prvi razred na Glacier Expressu iznosi 272 eura, dok su karte za drugi razred dostupne po cijeni od 159 eura. Djeca od šest do 16 godina dobivaju popust od 50 posto, dok je za Excellence klasu potrebno izdvojiti 470 eura.