Nakon što smo ljetne mjesece iskoristili za kupanje i druženje na plažama, dolaskom jeseni postajemo sve raspoloženiji za kraća jesenska putovanja po Europi. 'City break' popularan je način za bijeg od svakodnevice i gustog poslovnog rasporeda, a kako se niskotarifni letovi iz Hrvatske prema brojnim europskim destinacijama mogu pronaći tijekom cijele godine, ovakvu vrstu putovanja nikada nije bilo lakše i jednostavnije organizirati.

Upravo zato predlažemo da ove jeseni kupite kartu i zaputite se u jedan od tri navedena grada - svaki je čaroban u jesenskim mjesecima, a cijene smještaja niže su nego ljeti.

Madrid

Kao glavni grad Španjolske i kraljevska prijestolnica zemlje bikova, Madrid je dom odlične hrane i glazbe koja poziva na ples. Manje je popularan izbor od Barcelone, ali nezasluženo - to je grad velike ljepote, sjajnih muzeja i noćnog života. Madrid je poznat kao jedan od najživljih gradova na svijetu, a madridske lude noći itekako se pamte. 

Putovanje u Madrid
Shutterstock 

Uz mnoštvo mogućnosti za ludi noćni izlazak, tijekom dana u Madridu možete vidjeti mnoga poznata umjetnička djela jer se u njemu nalaze neki od najljepših europskih muzeja.

Putovanje u Madrid
Shutterstock 

Posjetite Prado, muzej u kojem se nalaze apsolutni vrhunci španjolske i svjetske umjetnosti, a ako vas više zanima urbana strana grada, počastite se lokalnim gastronomskim specijalitetima na jednoj od brojnih tržnica.

Putovanje u Madrid
Shutterstock 

Milano

Poznat po modnoj industriji, Milano je prepoznatljiv i po svojoj arhitekturi koja će svakog ljubitelja povijesti umjetnosti ostaviti bez daha. Ovaj prekrasni talijanski grad oduševljava svojim posebnim, sjevernjačkim ugođajem te spojem elegancije i ležernosti.

Putovanje u Milano
Shutterstock 

Osim nezaobilazne katedrale, koja je najvažniji simbol grada, Milano nudi i odlične mogućnosti za jednodnevne izlete izvan grada. Riječ je o posjetima poznatim talijanskim jezerima od kojih je najpoznatije jezero Como na kojem se nalaze brojni restorani, prekrasne šetnice i vile slavnih ljudi.

Putovanje u Milano
Shutterstock 

Osim toga, u samom Milanu možete posjetiti poznatu trgovačku galeriju Vittorio Emanuele ili navečer otići u milansku Scalu, jednu od najpoznatijih opernih kuća na svijetu.

Putovanje u Milano
Shutterstock 

Istanbul

Iako bi se dalo raspravljati o tome može li se Istanbul uvrstiti u popis europskih destinacija, ovaj grad začina, kolača i čaja koji spaja Europu i Aziju nalazi se na našoj listi omiljenih jesenskih destinacija. 

Putovanje u Istanbul
Shutterstock 

Brojne su znamenitosti čijoj ljepoti ćete svjedočiti: Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Topkapi palača... Ljepota ovog grada leži u njegovoj sposobnosti da na jednom mjestu obuhvati mnoge različitosti. Istanbul je istovremeno drevan i moderan, religiozan i sekularan, azijski i europski, mističan i svakodnevni.

Putovanje u Istanbul
Shutterstock 

 Također, odlučite li se ove jeseni posjetiti Istanbul, morate posjetiti i Grand Bazaar - najveću orijentalnu tržnicu na svijetu na kojoj možete pronaći sve od igle do lokomotive. Sa svojih 4000 trgovina u čak 60 ulica grad je za sebe.

Putovanje u Istanbul
Shutterstock 

Pripremite se za buku prodavača i šarenih tepiha, zlata, kože, keramike, nargila, lampi... U ovom posebnom gradu i njegovim kutcima nema čega nema.

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners 

Izvor:Elle.rs