Početak siječnja možda je i posljednji trenutak da rezervirate svoje zimsko putovanje iz snova, a vjerujemo da mnoga Google pretraživanja ovih dana uključuju upite kao što su 'najbolje skijaške destinacije', 'najbolji skijaški centri na svijetu' i 'odlična après ski područja' .

Skijaški odmor je, uostalom, savršena prilika da odjenete svoj novi par skijaških hlača u kombinaciji s omiljenim vunenim džemperom i pokažete ih na stazi, a zatim provedete ostatak dana na planini uz ugodnu vatru s prijateljima ili živahnoj večeri uživajući u lokalnim skijaškim konobama.

Za vas smo odabrali trenutno pet najboljih skijaških destinacija u Europi. Krenimo redom.

Zermatt, Švicarska

Zermatt nudi prelijepo uređene staze na kojima posjetitelji mogu iskusiti svu ljepotu slobodnog skijanja, ali i planinarenja. Helikopteri u Zermattu nisu rezervirani samo za hitne slučajeve: švicarski centar također nudi helikoptersko razgledavanje, kao i heli-skijanje, prevozeći skijaše do staza kojima se može pristupiti samo na ovaj način. Provedite slobodno vrijeme u restoranima s Michelinovim zvjezdicama kao što su 'After Seven' i 'Alpine Gourmet Prato Borni'.

Val d'Isère, Francuska

Val d'Isère zaslužuje biti visoko na vašoj listi zbog svog tradicionalnog šarma, 90 žičara i naizgled beskrajnih mogućnosti za zabavu izvan staza. Smješten u francuskim Alpama blizu talijanske granice, ovo europsko središte nudi iskustvo za svakoga, bilo da dovodite cijelu obitelj ili tražite romantični bijeg. Mogućnosti za bajkovitu večeru su brojne, a centar nudi i druge zabavne aktivnosti za djecu poput klizanja i sanjkanja.

Kitzbühel, Austrija

Sa 145 kilometara staza prekrivenih debelim snježnim pokrivačem, Kitzbühel se ističe među europskim središtima: ima preko 50 žičara, 60 planinskih koliba. Postoje staze idealne za početnike kao i za iskusne skijaše, a avanturisti izvan staza mogu se uputiti u 'Arauch Wildlife Park' ili krenuti na vođene planinarske ture kroz Alpe. Nakon što provedete dan uživajući u ljepoti tirolskih planina, pronađite predah u jednom od spa centara koji nude panoramske bazene, parne kupelji i masaže.

Chamonix-Mont-Blanc, Francuska

Chamonix je s razlogom jedan od najstarijih i najomiljenijih skijaških gradova u Francuskoj. Smješten u podnožju Mont Blanca, Chamonix nudi neke od najboljih skijaških staza u Europi. Niz zabavnih zimskih sportova ipak ne završava sa skijanjem - snowboarding, planinarenje i ribolov na ledu također su popularne aktivnosti na otvorenom u ovom planinskom središtu.

Chamonix je, također, dom savojske kuhinje, savršene za obrok nakon dugog dana na hladnom zimskom zraku. S obzirom na jedinstven položaj grada u neposrednoj blizini granica sa Švicarskom i Italijom, Chamonix je svakako mjesto bogate kulture te je idealno odredište tražite li savršen francuski odmor ove zime.

Ski Arlberg, Austrija

Vraćajući se ponovno u Austriju, ne zaboravite opciju Ski Arlberg. Austrijski centar je najveći kompleks skijaških centara u zemlji (koji se sastoji od St. Anton–St. Christoph–Stuben, Lech–Oberlech–Zürs i Warth-Schröcken) i jedan od pet najvećih skijaških centara na svijetu. S nekim od najboljih staza za skijanje i snowboarding, Ski Arlberg se često smatra epicentrom zimskih sportova.

 Izvor:Elle.rs