Nedugo nakon što je otkrio detalje o The Mirror Lineu, gradu-neboderu dugom čak 170 kilometara, prijestolonasljednik Saudijske Arabije Mohammad bin Salman službeno je predstavio planove za još jedan impresivan projekt koji bi trebao osvanuti u centru Rijada pod nazivom Mukaab.

Dug i širok 400 metara, kubična struktura Mukaaba ima 20 puta veći volumen od Empire State Buildinga u New Yorku. Nadahnut modernom Najdi arhitekturom, vanjski dio prikazuje slojeviti uzorak isprepletenih trokuta, dok unutrašnjost nudi "portal u drugi svijet" pokretan najnovijom digitalnom, virtualnom i holografskom tehnologijom.

Unutar kocke također će biti toranj postavljen na vrhu spiralne baze, kao i struktura na dva milijuna kvadratnih metara površine koja nudi vrhunsko gostoprimstvo, komercijalne prostore i rekreacijske sadržaje, kao i maloprodajne objekte i turističke atrakcije.

Mukaab je središnji dio ambicioznog projekta New Murabba čiji je cilj razviti najveći moderni centar grada u Rijadu. Imajući na umu održivost, projekt bi trebao sadržavati više od 80 mjesta za zabavu, uključujući Broadway četvrt, trg, sveučilište, operu, muzej, kino, galeriju, laboratorij za inovacije i koncertnu dvoranu na 19 četvornih kilometara. Projekt bi također trebao ponuditi više od 104.000 stambenih jedinica, 9.000 hotelskih soba i više od 980.000 kvadrata prodajnog prostora, sve u blizini zračne luke, točnije na 15 minuta hoda i približno 20 minuta vožnje.

Trenutačno se očekuje da će projekt Murabba biti dovršen do 2030.