Obožavatelji hit serije The White Lotus s nestrpljenjem očekuju vijesti vezane uz početak prikazivanja treće sezone. Za sada je poznato kako novi nastavci dolaze na HBO-u 2025. te da su snimani na atraktivnim lokacijama na Tajlandu, preciznije oko Koh Samuija, Phuketa i Bangkoka, u prestižnim resortima.

Snimanje je završeno, a utjecaj popularnosti ove serije već se vidi i na povećanom interesu svjetskih putnika s željom da bukiraju upravo lokacije na kojima je snimana nova sezona serije. To potvrđuje i globalno popularna platforma za luksuzna putovanja Virtuoso, čija je glasnogovornica Misty Belles za Bloomberg istaknula kako su brojni putnici u niskom startu kako bi posjetili White Lotus destinaciju i prije nego što će serija dospjeti u distribuciju.

The White Lotus 2
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

The White Lotus
Profimedia 

Naime, već je primjetan porast rezervacija za Tajland i to čak 38 posto više u odnosu na 2023., a većina rezervacija dolazi iz SAD-a, bez obzira na visoke cijene noćenja. Interes za lokacije koje su obožavatelje ove serije oduševile i dalje raste i donosi odličnu popunjenost za puno duži rok od jedne sezone, pa nije čudno da se taj trend sada već i naziva efekt Bijelog Lotosa.

The White Lotus
Profimedia 

The White Lotus sezona 2
Profimedia 

Prva sezona serije snimana je na Havajima, a nakon prikazivanja serije, hotel White Lotus, poznat i kao Four Seasons Resort Maui, imao je značajan porast rezervacija. Taj se trend pokazao još snažnijim nakon što je druga sezona preselila na Siciliju, a odredišta poput Taormine i Nota odjednom su zabilježila ogroman interes turista.

The White Lotus 2
HBO 

The White Lotus 2
HBO 

Za istaknuti je kako je hotel Four Seasons u Taormini cijele godine s rasprodanim rezervacijama, te kako nije moguće niti posjetiti slavni hotelski bar ako niste gost hotela. Serija The White Lotus jedan od odličnih primjera koliko filmovi i serije imaju snažan utjecaj na turizam u kojem se upravo grana nazvana set-jetting, a koja raste upravo zahvaljujući interesu globalnih putnika da posjete destinacije u koje su se zaljubili zahvaljujući scenama iz filmova ili serija, ima sve snažniji utjecaj.