Nedugo nakon otvorenja velebnog Bulgari hotela u Tokiju otvoren je i impresivni Bulgari hotel u Rimu, što je dio pažljivo određene strategije kojom ova grupacija ostvaruje cilj biti vodećom kolekcijom luksuznih ugostiteljskih hotela i resorata na svijetu, a sve sa željom prenošenja snage brenda Bulgari, njegovog bezvremenskog glamura i nasljeđa.

Bulgari hotel Roma
Bulgari Roma 

Novi hotel je deveti u nizu, drugi u Italiji nakon Milana, i za sam brend velika je čast otvoriti prestižni hotel u Rimu, kolijevci slavnog rimskog draguljara (Sotirio Bulgari osnovao je poznatu kuću prije gotovo 140 godina u Rimu). Bilo je potrebno čak deset godina strpljive potrage kako bi se pronašla izuzetna lokacija koja odgovara Bulgarijevoj prestižnoj povijesti - Piazza Augusto Imperatore 10, u srcu Vječnog grada.

Bulgari hotel Roma
Bulgari Roma 

Hotel je otvoren 9. lipnja, i prostire se na 14.000 četvornih metara i sedam katova. Dizajnirana od strane arhitekta Vittoria Ballia Morpurga, zgrada je zadivljujući primjer racionalizma (arhitektonske struje koja se najvećim dijelom razvila iz Italije 1920-ih i 1930-ih godina). Okrenut je prema kružnom Augustovom mauzoleju, jednom od najznačajnijih spomenika carskog Rima. Tragovi prošlosti ne prestaju na vratima hotela, jer ovdje središte ulaznog vestibula krasi mramorni kip cara Augusta iz prestižne zbirke Torlonia. Ovo je prvi u nizu od pet kipova – restauriranih uz potporu Bulgarija – koji će se izmjenjivati ​​kroz atraktivne izložbe u hotelu kao hommage povijesti Rima kojom Bulgari odražava duboku privrženost gradu.

diapo-spa-pool-2-960x648.jpg
Bulgari Roma 

Kao i ostalim Bulgari Hotels & Resorts, dizajn interijera povjeren je talijanskoj tvrtki za arhitekturu i dizajn interijera ACPV Architects – Antonio Citterio Patricia Viel. Dva su elementa posebno inspirirala dizajn. Prvi je slavljenje antičkog Rima i Augustovog lika, a drugi poštovanje prema zgradi u kojoj se nalazi hotel. Bulgari je također pozvao Studio Polis, posebno za restauraciju zgrade i originalnih radova kao što su mozaici, freske i reljefi.

Bulgari hotel Roma
Bulgari Roma 

Gosti hotela mogu se diviti ručno izrađenim mozaicima inspiriranim kultnim Bulgarijevim motivima, uz poznata svjetla od Murano stakla i Ginorijeve vaze iz 1930-ih. Ova sažeta ljepota talijanske zanatske izvrsnosti i minuciozna orkestracija prostora do najmanjeg detalja stvaraju blistav sklad s ljepotom mjesta.

“Bulgari Hotel Roma pravi je hram luksuznog gostoprimstva koji utjelovljuje vrijednosti brenda, posebice izvanrednu izradu i korištenje skupocjenih materijala, stvarajući neusporedivu eleganciju,” povodom otvorenja hotela rekao je izvršni direktor Bulgarija Jean-Christophe Babin.

Bulgari hotel Roma
Bulgari Roma 

Za istaknuti je kako se tu nalazi i restoran Il Ristorante – Niko Romito, koji se smjestio na petom katu hotela s kojeg se pruža prekrasan pogled na monumentalnu grobnicu cara Augusta, a doživljaj je poseban jer restoran posjeduje veliku terasu. Atmosfera je elegantna i gostoljubiva, sa zidovima od mahagonija, Bulgarijevim umjetničkim djelima i kapacitetom do 54 mjesta.

Bulgari hotel Roma
Bulgari Roma 

Bulgari hotel Roma
Bulgari Roma 

Kako ga je osmislio chef Niko Romito, jelovnik odražava suvremenu talijansku kuhinju u konceptu koji je razvijen isključivo za Bulgari Hotels and Resorts. Najikoničniji tradicionalni recepti ponovno su napisani kako bi se naglasila njihova bitna priroda, čistoća i lakoća, a zatim su povjereni rukama i talentu Emilija Di Crista, koji je četiri godine bio glavni kuhar Bulgari Resorta u Dubaiju.

U hotelu Bulgari Roma ništa nije prepušteno slučaju jer se elegantna počast talijanskoj povijesti spaja s izvrsnom udobnošću. Gosti mogu uživati ​​u bezbrojnim zapanjujućim javnim prostorima, od sobe za primanje i knjižnice do hotelskog restorana, šampanjskog bara, terase, bazena i spa centra. Atmosfera seže od intimne do svečane…i uvijek prestižne!