Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu pa modni komadi koji su nekoliko mjeseci najtraženiji, ubrzo postanu zamijenjeni.

Ipak, neki od njih ostaju iako im možda popularnost jenjava te su uvijek savršen odabir za slaganje chic izdanja. Najčešće je riječ upravo o najjednostavnijim modnim komadima, neutralnim bojama i klasicima koji nemaju rok trajanja.

Ovih devet komada nosit će najpopularnije it djevojke u ovogodišnjoj jesenskoj i zimskoj sezoni te oko njih slagati omiljene kombinacije koje potom i mi pratimo na društvenim mrežama. 

Hlače na crtu 

Modni klasik koji je savršen za poslovna i elegantna, kao i ležerna izdanja. Slaže se s tenisicama isto kao i sa salonkama, chic kaputićem i sportskom jaknicom. Dobar par hlači na crtu pomoći će vam u kombiniranju outfita za svaku priliku i uvijek dati skupi dojam. 

Hlače na crtu za jesen 2023.
Instagram (@leasy_inparis) 

Kožna jakna

Ona jednostavno ne izlazi iz mode. I dalje je mnogima omiljeni oblik jaknice za prijelazno razdoblje prije kaputa, a zbog svoje svestranosti nije određena za samo jedan tip modnih izdanja. 

Kožna jakna za jesen 2023.
Instagram (@sabinasocol) 

Slip haljina

Prije nekoliko su se godina slip modeli haljina i suknji vratili u modu, a čini se da tako skoro ne namjeravaju otići. Iako su ljetnog karaktera, mogu se kombinirati i s puloverima, čizmicama i kaputima. 

Slip haljina za jesen 2023.
Instagram (@tamaramory) 

Kardigan

Pletiva sve vrste savršen su odabir za jesensku i zimsku sezonu, a iako upravo kardigani često nailaze na podvojene komentare, možemo se složiti da uvijek odaju dojam klasike i old money momenta. 

Kardigan za jesen 2023.
Instagram (@erinoffduty) 

Pulover 

Kao što smo iznad naveli, i puloveri spadaju u kategoriju pletiva, a oni su definitivno omiljeni. Oversized modeli s predimenzioniranim vratom omiljeni su među it djevojkama, a podižu svaku kombinaciju. 

Bijeli pulover za jesen 2023.
Instagram (@marianna_hewitt) 

Kapa šilterica 

Iako najčešće nošene ljeti, u posljednje vrijeme šilterice su ponovno doživjele rast popularnosti. Danas više nije važno koje je godišnje doba, a modne dame obožavaju ih kombinirati uz blazere za savršen balans ležernog i sređenog. 

Šilterica za jesen 2023.
Instagram (@emitaz) 

Traper suknja

Kako se traper ove sezone vratio na velika vrata, samim time su i traper suknje. Bile su najtrendi modni komad proljeća, a ljubav prema njima nastavila se i u hladnijim mjesecima. 

Traper suknja do poda za jesen 2023.
Instagram (@emilisindlev) 

Blazer 

O blazeru zaista nije potrebno mnogo pisati. Jedan od najsvestranijih modnih komada koji ima mogućnost podignuti i najbazičniju modnu kombinaciju, bit će omiljen i ovu hladnu sezonu. 

Blazer za jesen 2023.
Instagram (@rubylyn_) 

Mokasinke

Slično je i s mokasinkama. Trenutno su vjerojatno najomiljenija obuća, neovisno o modelu, a mogu se nositi u bilo kojoj prilici - uvijek će dati dojam vječne klasike.

Mokasinke
Instagram (@fakerstrom) 

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners