Ljeto može početi i prije nego što se to dogodi i kalendarski, barem prema onome što donosi Givenchyjeva linija odjeće za plažu. Nadahnuta stilom i nježnim bojama očaravajuće vili Les Clos Fiorentina koja se nalazi u Saint Jean Cap Ferratu, na morskom imanju Huberta de Givenchyja, kolekcija Givenchy Plage tako dobro spaja snagu brenda i odjeću te dodatke za (ne bilo kakvu) plažu.

Givenchy Plage kolekcija 2023
Givenchy 

Capsule kolekcija ovdje je s ciljem spajanja ljetnog, opuštenog glamur stila Francuske rivijere i kalifornijskih korijenakreativnog direktora brenda Matthewa M. Williamsa. Dok je istraživao arhive Givenchyja, Matthew M. Williams je naišao na slike najranijih kupaćih kostima osnivača modne kuće, a koji su bili predstavljeni na reviji u New Yorku 1952. godine. Reakcija američkog tržišta je bila izuzetno povoljna što je bio i više nego dobar poticaj na kreiranje budućih Givenchy kolekcija odjeće za plažu. Zato je Givenchy Plage kolekcija za 2023. sasvim logičan nastavak, veza prošlosti i sadašnjosti.

Givenchy Plage kolekcija 2023
Givenchy 

“Svjetlost je drugačija na jugu Francuske: Monsieur de Givenchy volio je Le Clos Fiorentina zbog njegove zaštićene prirodne ljepote i opuštene elegancije koja je bila daleko od njegovog užurbanog života u Parizu. Za Givenchy Plage želio sam istražiti taj stil života kroz svjetlo i boju, posebno biserno ružičaste fasade koje su tako tipične za tu regiju,” rekao je kreativni direktor Givenchyja Matthew M. Williams.

Givenchy Plage kolekcija 2023
Givenchy 
Givenchy Plage kolekcija 2023
Givenchy 


Posebno su zanimljive sezonske varijacije modnih dodataka - od nove verzije Givenchyjeve Voyou torbe u obliku slamnate košare do obožavane G-Tote shopper torbe, ali i igra koja spaja osnovne boje brenda s pink bojom, prugicama, biserima, lanom, denimom, motivom lanaca, fino tkanim makrameom i ljetnom obućom.

Givenchy Plage kolekcija 2023
Givenchy 

Givenchy Plage kolekcija 2023
Givenchy 

Sve sa željom da se kao i u vrijeme Huberta de Givenchyja istakne ljepota i snaga glamura francuske rivijere, života u klubovima uz more, a zanimljivo je kako Givenchy ovom kolekcijom uvodi i novost - po prvi put kupaći kostimi dolaze s QR kodom koji pruža sve informacije o održavanju i njezi, proizvodnji te korištenju recikliranih materijala u proizvodima i pakiranjima. Givenchy Plage kolekcija je dostupna od sredine svibnja.