Sve se češće govorio važnosti investiranja u odabrane modne komade kvalitetnih i luksuznih brendova naspram stalne opsesivne kupnje jeftinije brze mode. Na taj se način pametno gradi osobni stil, onaj koji traje i uvijek izgleda atraktivno te se lako nadopunjuje pojedinim novim komadom.

Također to je dio i odgovornog modnog ponašanja u kojem prestajemo biti dijelom mega potrošačkog društva koje doprinosi stvaranju modnog otpada te održivo neodogovrnog ponašanja.

Savjet modnih stilista vezano uz oblikovanje elegantnog i uvijek nosivog stila (bez obzira privlači li vas tihi luksuz ili onaj nešto blještaviji, sjajniji s naglašenim logo oznakama brendova), je da krenete od osnova, odabranih modela odjeće te cipela i modnih dodataka, naravno ovisnoo sezoni.

Kopenhagen street style trendovi moda
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Predlažemo deset modnih komada (dostupnih i u financijski prihvatljivimiznosima) uz koje ćete moći složiti dovoljan broj lookova koji će vas zasigurno istaknuti na vašoj modnoj sceni jer tajna je na samo u odabiru vrijednih luksuznih marki već i u odabiru komada koji izgledaju bezvremenski i skupo.

Satenska haljina

Manje je važno planirate li outfit za vjenčanje ili vikend izlazak, satenska haljina je uvijek vrhunski odabir. Kvalitetna tkanina i kroj doprinose luksuznoj ležernosti koju ovaj model priziva.

Traperice ecru boje

Traperice svjetlijih boja osnova su za profinjen look. Važno je odabrati one svijetlih boja od krem do prljave bijele jer savršeno doprinose doživljaju quiet luxury estetike.


Šal marama s print motivom

Nose se oko vrata, u kosi ili vezane oko remena torbe. U bojama i print motivima koji odgovaraju vašoj stilistici ovaj mali modni komad ima veliku estetsku ulogu.

Boxy kožne jakne

Ako ste u potrazi za kožnom jaknom naš je savjet da odaberete onu klasičnog kroja. Vrhunska koža, prikriveni metalni dijelovi te kockasti model pružaju rafinirani dojam.

Pleteni džemperi na prugice

Prugasto pletivo jedno je od popularnijih modnih trendova u ljetu za nama a čini se da ćemoga nastaviti nositi i u jesenskim mjesecima. Definicija klasičnog yacht stila potvrđuje se kao vječni uzorak.


Tamnoplavo odijelo (na prugice)

Klasično crno odijelo ove sezone zamijeniti onim u elegantnoj tamno plavoj nijansi. Savršeno se nosi i kombinira s brojnim klasičnim i basic detaljima.


Biserni nakit

Tajna dobrog odijevanja temelji se na nekoliko ključnih detalja od kojih je jedan posebno važan – nakit. U trendu su krupniji zlatni komadi ali ukoliko želite dašak elegancije i luksuza dobar je savjet da se okitite bisernim komadima.


Platnene tote torbe

Za nama je sezona u kojoj su vladale pletene košare i torbe a model koji je obilježio ljeto te se izborio da u njemu uživamo i kroz jesen zasigurno je klasični platneni tote bag. Odlično se nosi kao osnovna ili dodatna torba, ide uz svaki modni look.

Neformalne košulje

Košulje opuštenog kroja jedan su od najvažnijih saveznika trendi luksuznog izgleda. Jednostavni i beskrajno svestrani modeli ključni su komadi koliko težite bezvremenskom stilu a na vama je da odaberete jednu bijelu, jednu plavi i jednu košulju na prugice.


Ribarske sandale

Uz balerinke (mi navijamo za Chanel model), mokasine (Pradin i TheRow model su najomiljeniji) još se jedna model obuće nametnuo na listu top obuće za sezonu pred nama. Govorimo o ribarskim sandalama, retro modelu u kojem uživaju brojne it djevojke.