Nakit je posebno omiljena kategorija modnih dodataka. razlog se krije u činjenici kako dobro odabrani komadi mogu osvježiti i podići i najklasičniji modni odabir. I dok smo se za ljetne outfite birali nakit u kojem su dominirale školjkice, kristali i motivi cvijeća, modni trendovi ukazuju kako ćemo se s prvim danima kasnog ljeta i rane jeseni okretati ka većim komadima nakita - širokim metalnim narukvicama, impresivnom prstenju ukrašenom kamenčićima u boji, dojmljivom naušnicama – jer veličina i dizajn su vodeći trend u nakitu u novoj sezoni.


Veliki vintage komadi

Ovaj trend je prisutan duže vrijeme a jesen je (opet) savršeno doba za aktivirati ga. Birajte velike naušnice u zlatnoj boji, one s prizvukom vintage stila iz devedesetih baš kao i dojmljivo prstenje urešeno vama omiljenim poludragim kamenjem.

Recite da narukvicama

Podsjećamo na predivnu kolekciju nakita brenda Saint Laurent, jer upravo ovaj stil narukvica ima važno mjesto u jesenskoj kolekciji. Dizajner Anthony Vaccarello predlaže da ih nosite u paru, čak i preko dugih rukava.

Nakit kao modna slagalica

Ove sezone posebno dobrodošao je modni trend kombiniranja različitog nakita – slobodno kombinirajte velike naušnice i tanje ogrlice, široke narukvice i dojmljivo prstenje. Ali držite se pravila, nosite nakit u jednoj boji, bez obzira koliko ste se usavršili u kombinaciji metarijala, tekstura, motiva i boja u mjesecima za nama.