Osim što jesen sa sobom donosi velike promjene u prirodi, ista se stvar događa i s modnim stilovima i trendovima, svakodnevnim obavezama, temperaturama pa i raspoloženjima. 

Iako još uvijek nije službeno krenulo, nadolazeće godišnje doba može biti savršen trenutak promjene omiljenog ljetnog parfema, koji je bio savršen za vruće dane i noći, i odabir novoga koji će se savršeno uklapati u jesensku mirnoću.

Parfem
pexels 

Kako dani postaju sve kraći, okrenite se parfemima koji su i dalje ženstveni, svježi i čisti, ali s više dubine, nota vanilije, začina ili jantara koji će dodati snagu cvjetnim i slatkim mirsima. Jesenski parfemi su cozy i šareni, baš kao i cijelo godišnje doba.

U nastavku vam donosimo pet parfema za koje ste sigurno čuli, a savršeni su za jesensko razdoblje.

1. YSL - Black Opium

Klasičan, dobro poznati parfem koji posebno zasja u jesen nakon što ga ljeti mnogi drže netaknutima zbog svoje jačine. Ipak, kada vrijeme zahladi i noći postaju dulje, ovaj opojni miris savršena je pratnja za uživanje u jesenskim događajima. Topla i ugodna aroma kave miješa se sa slatkoćom vanilije, a cvjetni podtonovi daju dašak elegancije i ženstvenosti orijentalnom mirisu.

Black Opium parfem
YSL Beauty 

2. Tom Ford - Velvet Orchid

Zadivljujući, luksuzni miris s naznakama meda, egzotičnog ruma i orhideja. Odiše sofisticiranošću i privlačnošću, a kombinacija aroma stvara slatku i toplu auru savršenu za žene koje se vole istaknuti u masi.

Velvet Orchid parfem
tom ford 

3. Jo Malone - English Oak & Hazelnut

Ženstveni cvjetni i voćni miris nastao od nota crvenog ribiza, papra, mandarine i mošusa. Drvena snaga hrasta, romantika ruže i blještavilo jantara daju parfemu vruću auru koja traje od jutra do večeri.

English Oak & Hazelnut parfem
jo malone 

4. Lancôme - Idôle

Još jedan klasik s kojim ne možete pogriješiti nikada. Ovaj moderan i sofisticirani miris slavi novu sezonu sa svojim buketom baršunastih ruža, jasmina i nježnog bijelog mošusa čija mekoća donosi nježan i ugodan aspekt, savršen za oštre jesenske dane i večeri.

Idole parfem
Lancome 

5. Byredo - Black Saffron

Prigrlite jesenske trenutke s Byredo parfemom koji ključne note šafrana, ljubičice i kože sklada u unikatnu kompoziciju bogate i egzotične arome. 

Black Saffron parfem
Fragrantica