One&Only, sinonim za ultraluksuzne resorte na najekskluzivnijim svjetskim destinacijama, otkriva kolekciju ekskluzivnih mirisa nastalih u suradnji s parfemskom kućom Montroi.

Ova suradnja spaja Montroijevo senzualno pripovijedanje i istraživački duh s predanošću branda One&Only prema stvaranju iznimnih iskustava diljem svijeta. Putovanje izuzetnih mirisa stvarano je tijekom dvije godine, a svaki od mirisa ručno su izradili obrtnici u Grasseu na jugu Francuske kako bi u bočici saželi srž pojedinih One&Only resorta, od divljine Ruande do sunčanih obala Maldiva.

Oduševljeni smo što možemo zajedno s kućom Montroi lansirati kolekciju mirisa koja slavi osjetilno iskustvo One&Only. Montroijeva strast prema putovanjima, kulturi i nomadskoj avanturi, zajedno s njihovom izvrsnošću u stvaranju parfema, čine ih idealanim partnerom za ovu suradnju”, izjavio je Phillipe Zuber, izvršni direktor Kerzner Internationala.

Miris je snažan podsjetnik na uspomene i mjesta, tako da će ovi mirisi odvesti naše goste na najprivlačnija odredišta i trenutke s njihovih putovanja”.

One&Only i Montroi kolekcija mirisa
one&only 

Potaknuti predanošću izradi, autentičnosti i pažnjom za detalje, Montroijevi obrtnici uhvatili su bit svakog mjesta pažljivo promišljenom mješavinom sastojaka. Bergamot, slatki jasmin i mošusna sandalovina kombiniraju se kako bi oživjeli ambijent One&Only The Palm u Dubaiju; obalna lokacija One&Only Palmilla dočarana je oštrim notama limuna, crnog ribiza i bora s notama slatke breskve u srcu i mošusnim, jantarnim podtonovima; a opojni koktel papra, vetivera i mošusa evocira zelene džungle Ruande i One&Only Gorilla’s Nest. Svaki je element pojedinačno odabran kako bi se stvorio miris koji slavi svako One&Only odredište.

Bliže nama, na jadranskoj obali, prvi europski resort One&Only Portonovi nosi zavodljivi miris Mimosa Breeze, koji kombinira čaj i antiknog drveta, s notom rabarbare i ruže.

Enrique Hormigo-Scarlett i Samir Aghera, suosnivači tvrtke Montroi, objašnjavaju: „Suradnja s One&Only i posjet različitim destinacijama bilo je prosvjetljujuće iskustvo. Istražujući njihova jedinstvena svojstva na tako iznimnim lokacijama, bili smo u mogućnosti komunicirati s lokalnim kulturama i otkriti nove zanate. Susreli smo se s različitim obrtnicima s kojima smo podijelili nove ideje, što je doista dodalo veću dubinu projektu. Montroi je oduševljen suradnjom s One&Only na temelju sličnih vrijednosti, pridonoseći stvaranju iznimnih uspomena na jedinstvenim destinacijama. Vjerujemo da je miris idealan način da se njeguju neki od najposebnijih trenutaka, pridodajući ukupnim iskustvima onih koji su u srcu nomadi”.

Umotan u održivo pakiranje, svaki sadrži ručno skicirana umjetnička djela inspirirana resortom. Mirisi su dostupni u bočicama od 100ml (180 dolara) ili Experience Set koji uključuje 10ml svih 15 mirisa (500 dolara).

Kolekcija će biti dostupna od 1. prosinca u One&Only Resorts, a mirisi se mogu unaprijed naručiti na web stranicama One&Only i Montroi.