Dovoljan je pogled na svijet mode da shvatite kako je ove sezone sve u znaku slavnih devedesetih godina prošlog stoljeća i supermodela koje su to desetljeće modno učinile važnom prekretnicom.

To potvrđuje i vijest kako na male ekrane uskoro stiže dokumentarna serija 'The Super Models', upravo o ženama koje s razlogom nose titulu supermodela, a one su Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington i Cindy Crawford.

Zato, prisjetite se frizura i stila koje su nosile u kosi, jer upravo je to i jedan od najzanimljivijih trendova u frizurama za jesen 2023. Duga kosa, slojevite frizure, naglašene šiške, savršeno njegovana tekstura kose te primjena tehnika stiliziranja iz 90-ih, put je kojim ćete i vi postići ovaj trend.

A govoreći o podstilovima ovog stila za istaknuti je tzv. leptir frizuru koja je zaštitni znak Cindy Crawford, Pamele Anderson i Tyre Banks, u kojoj dominiraju šiške fenirane od lica s puno volumena.  

I dok u priči o volumenu uglavnom misli na dugu kosu, ovaj se trend odlično primjenjuje i ne nešto kraću kosu, pa tako ljubiteljice boba ovdje mogu razmisliti o tzv prekorenutom bob, 'flobu', ali nije za zanemariti kako ovaj stil i kraćoj kosi daje na glam izgledu.