Svijet frizura jednako je zanimljiv i kreativan kao i onaj modni. Različitim stylinzima kose možemo postići potpuno drugačije osobnosti, kao i moderirati ih sukladno raspoloženjima i trenucima.

U određenoj životnoj dobi, svatko teži mlađem i svježijem izgledu, a često upravo frizura može odigrati ključnu ulogu u postizanju cilja. Prava frizura može naglasiti vaše najbolje karakteristike i prekriti ono što vam se ne sviđa, a ovo su neke od njih koje imaju upravo takav učinak.

1. Slojevita srednje duga kosa

Zaboravite na onu čestu izreku da starije žene ne bi trebale nositi dugu kosu. Ako je zdrava, gusta i dobro njegovana, kosa dužine nešto ispod ramena daje lepršavost izgledu.

Sofia Vergara nosi dugu kosu
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

2. Oštra bob frizura

Bob je izbor koji nikada ne izlazi iz mode. Kratka do srednje dugačka kosa sa ravnom linijom na dnu i slojevima oko lica stvara mladenački štih jer uvijek izgleda chic, a ujedno ističe jagodice i može stvoriti iluziju dužeg vrata.

Katie Holmes s bob frizurom
Arroyo-OConnor / PA Images / Profimedia 

3. Slojevita duga kosa s beachy valovima

S ovakvim tipom frizure nema mnogo posla. Samim šišanjem na stepenasto dobit ćete potreban stil koji samo možete dodatno nadograditi ili pojačati laganim kovrčanjem.

Frizura Sarah Jessice Parker
Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

4. Asimetrične šiške

Iako su šiške želja mnogih, ne usude se svi na taj korak zbog samog procesa održavanja. Uz to, ne savjetuju se svakom obliku lica jer mogu imati sasvim suprotan učinak i istaknuti ono biste zapravo željeli sakriti. Ipak, asimetrične šiške sigurnija su opcija od klasičnih - nisu toliko oštre, a dodaju savršen pokret vašoj frizuri.

Rihanna s asimetričnim šiškama
Splash News / Splash / Profimedia 

5. Pixie frizura

Pixie frizura je hrabra i odvažna opcija koja može izgledati veoma moderno i osvježavajuće. Kratka kosa s razigranim slojevima i teksturiranim vrhovima ističe lice i otvara prostor za dodatno naglašavanje šminke i nakita.

Maria Fowler s pixie frizurom
Rowen Lawrence / FameFlynet.uk.com / Splash_ / Profimedia 

6. Kosa do ramena s razdjeljkom sa strane

Savršen primjer ovakve frizure često nosi glumica Eva Mendes. Duljine nešto ispod ramena i savršen volumen u kombinaciji s blagim valovina i razdjeljkom sa strane savršena su kombinacija uz koju će vaša kosa izgledati zdravije, a vi mlađe.

Frizura Eve Mendes
Dara Kushner / INSTAR Images / Profimedia 

7. Ombre ili balayage boja

Ombre ili balayage tehnike posebno su postale poznate u proteklih nekoliko godina, a pružaju postepenu tranziciju između tamnijeg i svjetlijeg tona kose. Upravo to može dodati dimenziju i sjaj vašoj kosi, a svjetliji tonovi oko lica pomladiti izgled.

Cara Delevingne s balayage frizurom
Photoshot/NurP / Shutterstock Editorial / Profimedia 
Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners