Dok se svi na jesen prebacujemo na novu modu i trendove koji jedva čekaju biti nošeni, zaboravljamo beauty promjene koje nas uvode u hladniju sezonu.

Jedna od njih je i manikura, a čini se da trenutno u svijetu noktiju vlada vrijeme kontradiktornosti. Prozirni lakovi jednako su popularni kao oni jarkih boja, kratki i dugi notki dijele mjesto, a klijenti salona u jednakoj mjeri traže minimalističke, kao i kompleksne dizajne na noktima.

Nokti prozirni
Instagram (@paintedbyjools) 

Ipak, trenutno najtraženiji tonovi ukjučuju sezonske nijanse poput burgundy i zemljanih tonova, dok su i prozirne neutralne iznimno popularne kao i krom efekt.

Uvijek je najbolje nokte birati prema vlastitim preferencijama, ali ako tražite inspiraciju, ove vas boje i dizajni neće iznevjeriti ove jeseni.

Cherry crvena

Boja koja dominira revijama Tjedana mode, a u svoje kolekcije vidno su je uvrstili i najveći giganti kao Prada, Bottega Veneta, Gucci... Idealna je za sve tipove i oblike noktiju, ali ipak znalci naglasak stavljaju na sve popularnije prirodne, kraće nokte.

Nokti crveni
Instagram (@paintedbyjools) 

Mornarsko plava

Čini se da će plava zauzeti posebno mjesto u sezoni koja je pred nama, iako je često zanemarena kao boja za manikure. Ipak, od svih nijansi izgleda da će omiljena biti tamnija, mornarsko plava, kao i potencijalni zlatni dodaci i ukrasi poput točkica, mjeseca, crti...

Nokti mornarsko plavi
Instagram (@paintedbyjools) 

Burgundy

To je svevremenska boja noktiju i mnogima zauvijek omiljena. Za ovu boju zaista možemo reći da nikada ne izlazi iz trenda i apsolutni je hit u svakom godišnjem dobu.

Nokti burgundy
Instagram (@amyle.nails) 

Tamna čokolada

Boja koja izgleda dobro na svim tonovima kože, iako je oduvijek bio veći trend traženja svijetlijih nude nijansi. Sada je došao red i na malo tamnije bež i smeđe boje, a jednako su prilagodljive obliku noktiju i modnim kombinacijama.

Nokti tamna čokolada
Instagram (@paintedbyjools) 

Prozirni nokti

Iako ga je dugo vremena mijenjao apsolutno suprotni trend, čini se da je 'tihi luksuz' počeo prevladavati i kada su nokti u pitanju. S time je povezan i nevjerojatan trend sjajila za usne i 'glazed donut' noktiju, a čini se da više ne morate provoditi sate i sate u salonima za ukrašene nokte već je obična manikura s prozirnim lakom dovoljna. 

Nokti prozirni
Instagram (@paintedbyjools) 

Maslinasto zelena

Maslinastozelena je nijansa koja savršeno odražava promjene u prirodi pa je možemo prozvati pravom jesenskom elegancijom. Uz to, prilično je univerzalna boja te se lako uklapa u različite stilove odjeće i makeupa. Možete je kombinirati s neutralnim nijansama poput smeđe, bež i sive za sofisticirani izgled ili je upariti s tamnijim tonovima bordo, crne ili duboko ljubičaste za dramatičniji efekt.

Nokti maslinasto zeleni
Instagram (@monikh) 

Krom

Iako su prozirni nokti trenutno hit, kao njihova najveća suprotnost - hit su i krom nokti. Najlakše ih je prepoznati po reflektirajućem završetku tipičnom za ovakav oblik manikure i prilično su upadljivi, stoga s njima nećete proći nezamijećeni. 

Nokti krom
Instagram (@nailartbyqueenie) 

Narančasta

Riječ je o tamnijoj nijansi mnogima neobične boje za nokte te je, morate priznati, često izbjegavamo. Ali ipak, zagasitije nijanse zaista mogu biti savršen izbor za jesenske dane te ne iskaču u prvi plan kao njezine kričavije varijante. 

Nokti narančasti
Instagram (@paintedbyjools) 

Francuska manikura

Nema se što mnogo pričati o francuskoj manikuri. Vječno voljena, vječno u trendu i vječni klasik. 

Nokti francuska manikura
Instagram (@paintedbyjools)