Dobro znamo pravilo da što je frizura kraća, kosa djeluje bujnije, a to je pravi spas za žene s tankom i rijetkom kosom.

Tanka kosa često izgleda beživotno, ali uz pravu frizuru može biti itakako bujna i puna volumena, kao da je upravo isfenirana.

Šamponi za volumen i češljanje u suprotnom smjeru mogu privremeno ublažiti problem, ali ništa ne osvježava izgled kao frizura koja će prirodno povećati volumen kose. Za tanku kosu morate imati dobru ideju za frizuru ako ne želite imati svakodnevne obveze i brige oko višesatnog sjedenja u frizerskom salonu.

Emily Ratajkowski s long bob frizurom
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Upravo zato donosimo nekoliko prijedloga za frizure koje će vašoj kosi vratiti volumen, oblik i sjaj.

Paper-cut bob

Ravni bob bez naznake slojevitosti. Ne samo da ova frizura uvijek izgleda chic, već može biti i izvrstan izbor ako želite promjenu od duge kose ili ombre tehnike bojanja. Jednom kada se ošišate, vaša će kosa izgledati zdravije i sjajnije.

Također, ako imate tanku kosu, to će stvoriti efekt optičke varke i dati kosi vizualno veći volumen zbog čega će izgledati gušće i bujnije.

Kim Kardashian s bob frizurom
instagram 

Lob frizura

Ako ipak volite malo dužu kosu i ne usuđujete se ošišati na kratko, idealan će biti duži bob ili bob do ramena nazvan 'lob'. Lob frizura lako se oblikuje, a izgleda elegantno i kada je ravna i kada je valovita. Naravno, Francuskinje je obožavaju.

Također, kod ove dužine kose poželjna je asimetrija - jedna strana duža, a druga kraća. Ovako ošišana tanka kosa izgledat će bujnije, a frizura će uvijek biti puna volumena.

Zendaya s long bob frizurom
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Stepenasta duga kosa

Duga tanka kosa može imati volumen samo ako je ošišate na stepenasto. Ovakvom frizurom kosa će dobiti mnogo više slojeva nego što inače ima zbog čega će izgledati bujnije, a samim time će se i manje mastiti.

Ova frizura također je jednostavna za održavanje te ne zahtijeva stalno feniranje i oblikovanje.

Frizura Eve Mendes
Dara Kushner / INSTAR Images / Profimedia 

Izvor:Elle.rs