Ulaskom u jesen mnoge se dame odlučuju na sezonsku transformaciju kose. Šišanje ispucalih vrhova, tretmani nakon izloženosti moru i suncu, osvježavanje boje kose...

Uz tretmane koje bi trebali biti must nakon svakog ljeta, često se odlučujemo i na velike promjene nakon ljetne opuštenosti i uživanja. Svaka sezona nosi svoj trend pa tako i kada je kosa u pitanju, a kao što je i jarko crvena doživjela svoj nevjerojatan hype u odijevanju, tako su i crvene nijanse u kosi trendi.

Emily Ratajkowski s narančastom kosom
Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, mnogima i dalje narančasto-crvene nijanse zvuče kao previše riskantan potez, pogotovo plavušama koje znaju koliko muke i truda treba za postizanje one prave plave nijanse. Plavokose djevojke nakon ljeta većinom se bore s promjenama u nijansama, a čini se da će ove jeseni 'na svoje' doći i one koje se ne vole odricati iznimno svijetlih pramenova na kraju toplih mjeseci.

Naime, boja koja će sada biti itekako u trendu je ona koja podržava svjetlije pramenove za vrijeme hladnijih godišnjih doba, a zove se 'vanilla chai'.

Riječ je o pepeljasto plavoj boji s primjesama brinete i tamnim korijenom. Živahna plava boja izgleda hladnije od nijansi koje viđamo za vrijeme ljetnih mjeseci, ali stvara zadivljujući kontrast između tamnih korijena i hladnih vanilija pramenova.

Najlakše je ovu boju dobiti procesom balayagea, i naravno, najmanje će muke u procesu imati upravo već postojeće plavuše. Ova svestrana boja lako se održava i dobro pristaje različitim tipovima kose.