Priča o kultnom parfemu Black Opium započela je 1977. godine kada je Yves Saint Laurent uzdrmao i šokirao svijet najsubverzivnijim mirisom koji je dotad lansiran. Goruća mješavina smole i začina koju je modni kreator nazvao svojim „vatrenim cvjetovima“, provokativno nazvana Opium, bio je jedan od najprepoznatljivijih mirisa 20. stoljeća. On je svjetski bestseler koji je redefinirao dubinu, bogatstvo i intenzitet mirisa visoke mode od prvog trenutka kad je lansiran u crvenoj bočici s resicama koja je istog trena dobila kultni status popularne kulture.

YSL Black Opium Le Parfum
ysl 

Godine 2014. novi je Black Opium Eau de Parfum otvorio vrata u 21. stoljeće uvodeći uzbudljivu novinu u industriju parfema. Prva ekstremno velika doza akorda crne kave u ženstvenu mirisu YSL-a, pojačana seksi bijelim cvijećem i opojnom vanilijom. Miris koji nas tjera da se usudimo biti drugačije odmah se uklopio u duh vremena te postao pripravak koji budi energiju kod svih junakinja noći i njihovih ekipa.

YSL Black Opium Le Parfum
ysl 

U 2023. je vrijeme da pozdravite novu, najintenzivniju verziju parfema Black Opium dosad: BLACK OPIUM LE PARFUM. Snažne note vanilije kombinirane s kultnim akordom kave koji izaziva noćnu stranu zavodljive vanilije. Blistave poput svjetla reflektora na plesnome podiju, očaravajuće note buketa bijelog cvijeća nježan su balans ove zavodljive mirisne kombinacije.

YSL Black Opium Le Parfum Zoe Krawitz
ysl 

Novi je parfem predstavljen super atraktivnom kampanjom koju je režirao nagrađivani filmski redatelj Anton Tammi a čije je zaštitno lice moćna Alpha Shero Zoe Kravitz koja poziva da se pridružimo uzbudljivom lutanju pod blještavim svjetlima gradske noći, od luksuznog stana na vrhu nebodera do svjetlucave, crvene kupole na krovu, pokretano jednim potiskom BLACK OPIUMA koji dan pretvara u najuzbudljiviju noć.

A kako bi pojačali sirovu snagu BLACK OPIUMA kojemu ni dosad nije bilo ravna u privlačenju pozornosti, majstori parfumeri Nathalie Lorson, Olivier Cresp, Honorine Blanc i glavna parfumerka Marie Salamagne, koja je sudizajnerica originalnog Eau de Parfuma, znali su točno koji sastojak dodati i njihov je odabir – vanilija.

YSL Black Opium Le Parfum
ysl 

I to ne bilo kakva, već intenzivna doza vanilije nastala kombinacijom kvarteta crnih vanilija. Četiri različite vrste vanilije komplementarne kvalitete koje proizvode jedinstvenu, iznimnu notu, nalaze su u mješavini posebno osmišljenoj za YSL te stvaraju osjećaj kao da dan pretvaramo u noć savršeno su se spojile s snažnom dozom nota crne kave, sočnim daškom zelene mandarine te senzualnim bijelim buketom, spojem najboljeg od arapskog jasmine i cvijeta naranče.

YSL Black Opium Le Parfum Zoe Krawitz
ysl 

Ne zaboravite i na bočicu, crni dragulj, koja svoj legendarni izgled crpi iz jednog od najmitskijih dizajna u povijesti mirisa: bočice OPIUMA iz 1977. koju je zajedno s legendarnim dizajnerom Pierreom Dinandom osmislio Yves Saint Laurent i to na temelju japanskog inroa, kutije koju su samuraji rabili za nošenje opijuma, tajanstvenog spremnika prekrivenog bogatim, crvenim, sjajnim omotačem boje antiknoga kineskog laka, s okruglim prozorom u središtu koji se otvarao na staklenu bočicu s dragocjenim mirisom. Isti takav tajanstveni okrugli prozor krasi bočicu BLACK OPIUMA čija elegantna silueta podsjeća na originalni kultni dizajn.

Ali s obzirom na to da ništa nije glamuroznije od brige za planet, Yves Saint Laurent beauty smanjuje svoj štetni utjecaj na okoliš upotrebom 15 % recikliranog stakla u proizvodnji bočice.