Gotovo svatko od nas posjeduje onaj jedan parfem koji je s godinama postao na neki način dio osobnosti i naš zaštitni znak. I dok se neki od njega ne odvajaju, drugi ipak vole s vremena na vrijeme promijeniti način na koji mirišu.

Približavanje novoj godini savršeno je vrijeme da razmislite o novom mirisu koji odgovara vašim željama, težnjama i odlukama. Kako bismo vas inspirirali, donosimo 10 najnovijih i posljednje predstavljenih parfema za jesen 2023. godine.

Gabriela Hearst - Fueguia 1833

Životno iskustvo modne dizajnerice Gabriele Hearst u bočici parfema - samo 355 primjeraka ovog rijetkog mirisa dostupno je za kupnju. Napravljen je od biljaka pronađenih oko ranča Gabriele Hearst u Urugvaju, a potom ekstrahiranih u njezinom osobnom pogonu. Parfem sadrži raskošni mošus, kao i delikatne note limuna i jasmina isprepletene dubokim Palo Santo duhom koji ovom mirisu daje ženstvenu ozbiljnost.

Gabriela Hearst - Fueguia 1833 parfem
Gabriela Hearst 

Creed - Carmina

Carmina je najnoviji očaravajući miris brenda Creed, prekriven slojevima ružičastog papra, crne trešnje, istančanih nota ljubičice, šafrana i toplih tonova jantara. Ovdje je nota ruže prigušena, ali još uvijek ima prekrasnu prisutnost u kombinaciji s nježnim tamjanom u završnim notama.

Creed - Carmina parfem
Creed 

Hermès - Tutti Twilly d'Hermès

Kao i gotovo svi Hermès mirisi, ovaj morate ostaviti na koži nekoliko minuta da biste ga stvarno osjetili. U ovom slučaju, to je mirna, ali voćna smjesa cvijeta đumbira, azijske trešnje i svilenkastog mošusa. Note su prigušene puderastom esencijom koja ovaj miris čini prikladnim za jesen.

Hermès - Tutti Twilly d'Hermès
Hermès 

Le Labo - Lavande 31

Nevjerojatno mekani miris kuće Le Labo koja inače izbacuje potpuno suprotne, intenzivnije kombinacije mirisa. Nježni parfem na bazi lavande sadrži bergamot i tople komadiće jantara, nerolija i vanilije koji će vam podići raspoloženje ove jeseni.

Le Labo - Lavande 31 parfem
le labo 

Victoria Beckham - San Ysidro Drive

Dokumentarac o obitelji Beckham i dalje je tema broj jedan, a u isto vrijeme Victoria je predstavila svoju liniju parfema. Jedan od tri je San Ysidro Drive, inspiriran njihovim preseljenjem u Los Angeles 2007. godine, a odiše svježinom kanjona LA-a i obalnih područja pacifičke obale. Topli jantar, šafran i marakuja elegantno su umotani u nijansirane slojeve citrusa.

Victoria Beckham - San Ysidro Drive parfem
Victoria Beckham 

Narciso Rodriguez - All of Me

Ovo je divan buket ruža za jesen, prepun mošusa. Opojna aroma sadrži tonove magnolije, centifolia ruže, geranija i sandalovine.

Narciso Rodriguez - All of Me parfem
Narciso Rodriguez 

Burberry - Goddess

Miris koji senzacionalno dočarava bezvremensku esenciju vanilije. Ovaj parfem sadrži aromatične ručno ubranu vaniliju uparenu s mekom lavandom, božanskim đumbirom i suptilnim kakaom - za ukusan i profinjen završetak.

Burberry - Goddess parfem
Burberry 

Chanel - Chance Eau Fraîche

Chanel ponovno stvara svoju magiju kako bi pojačao vaša osjetila mirisa. Kombinacija mirisa je bujna, ali ostaje sofisticirana s notama oštrog citrona, jasmina i aromatičnog drveta tikovine.

Chanel - Chance Eau Fraîche parfem
Chanel 

Tom Ford - Café Rose

Mirisna bugarska ruža Cafe Rose spaja gornje note crne kave. Kardamom, korijander, pačuli i ylang-ylang spajaju se odmah ispod gornjih nota dajući toplinu i privlačnost stvorenu za romantične jesenske večeri.

Tom Ford - Café Rose parfem
tom ford 

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners 

Izvor:Elle.rs