Ako vas je trend talijanskog boba zaobišao prošle godine kada se pojavio hype za takvim tipom frizure, onda je sada pravo vrijeme da mu se prepustite. Naime, u proteklih 30 dana bilježi se nevjerojatan porast popularnosti, a pretraživanje pojma 'talijanski bob sa šiškama' na Googleu je poraslo za 550 posto.

Slična je situacija i na TikTok-u gdje pojam broji više od 400 tisuća pregleda. 

Bob je svake godine iznimno popularna frizura, a od tzv. nedovršenog boba do loba, postoji toliko bob stilova da svatko može pronaći onaj koji je za njega idealan.

Zendaya nosi talijanski bob
David Fisher for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kada je riječ o talijanskom bobu, razlikuje se od klasičnog francuskog boba prije svega po dužini kose te činjenici da je manje uglađen stil frizure. Umjesto da vam pramenovi padaju na čeljusnu kost, talijanski bob privlači činjenicom da je malo duži te da pada malo iznad ramena. No, prava tajna učvršćivanja frizure leži u oblikovanju donjeg sloja kose čime ovaj stil održava volumen i formu.

Talijanski bob privlači pažnju i činjenicom što pruža stilski opušten dojam, a zahvaljujući dužini kose lako se pretvara u zaglađeniju svečaniju frizuru.

Vole ga nositi i brojne it djevojke, a najbolju inspiraciju možete pronaći upravo kod njih.

Talijanski bob
Instagam (@haileybieber) 

Talijanski bob
Instagram (@claytonhawkins) 

Talijanski bob
Instagram (@chloehelenmiles) 

Talijanski bob
Instagram (@amritapalahey) 

Talijanski bob
Instagram (@melodiebance) 

Talijanski bob
Instagram (@wolfishglow)