Kosa puna volumena izgleda božanstveno u trenutku izlaska iz frizerskog salona i tijekom dana, no problem nastaje kada već sljedeća dana ta frizura postane nepostojeća.

Kako možemo zadržati bujnu, valovitu kosu nekoliko dana, a da je sami kreiramo kod kuće? Otkrijte nekoliko savjeta u nastavku.

Vježbajte stiliziranje

Za početak, važno je usavršiti stiliziranje kod kuće. Pokušajte nekoliko puta isfenirati kosu različitim pokretima i u različitim smjerovima i tako vježbajte tehniku ​​stiliziranja koja najbolje pristaje vašem licu.

Sve počinje pranjem kose, koje je najbolje učiniti šamponom za čišćenje kako bi kosa bila potpuno čista. Također je važno nanijeti regenerator, kako bi kosa bila glatka i lakša za oblikovanje.

Zendaya
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Pravilno pripremite kosu

Prije feniranja, kosu podijelite na pramenove, stručnjaci savjetuju na njih osam. Obavezno koristite okruglu četku i počnite fenirati s prednje strane. Proizvodi za oblikovanje su obavezni kada je u pitanju feniranje jer vašoj kosi daju čvrstoću i sjaj.

Frizura Eve Mendes
Dara Kushner / INSTAR Images / Profimedia 

'Suho pranje'

Ne zaboravite da je suhi šampon proizvod za oblikovanje kose. Važno je samo ne pretjerati jer ćete previše očvrsnuti frizuru.

Ako pripadate skupini ljudi čija se kosa brzo masti, nanesite suhi šampon prije nego što vam se kosa zamasti. Na taj način će se nečistoće upiti i moći ćete nositi raspuštenu kosu. Također, nemojte previše dirati kosu i prolaziti kroz nju prstima jer se tako brže masti.

Bella Hadid
Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tekstura kosa

Važno je u svoju rutinu uvesti sprej za teksturiranje jer će on 'dovršiti' izgled vaše kose. Frizura će trajati dulje i izgledati bolje. U ovom slučaju, kao i kod suhog šampona, manje je više.

Jastučnica za spavanje

Stručnjaci vjeruju da svilena jastučnica može napraviti veliku razliku u dugotrajnosti vaše frizure. Neće je otežati niti zapetljati, a probudit ćete se s trajnom frizurom spremnom za sljedeći dan.

Izvor:Elle.rs