Bliži nam se službeni početak zime i Nova godina, a time raste i želja za promjenama, eksperimentiranjem i izlaskom iz zone komfora. Iasto tako, poznato je da se u segmentu ljepote najčešće i najlakše odlučujemo na promjenu boje kose ili frizure.

Već ste isprobali plavu, smeđu, crnu boju kose, ali još uvijek niste pronašli nijansu koja vam savršeno pristaje? Možda je to samo jedna od nijansi crvene! Znamo, bili smo pomalo skeptični kada nam je frizerka predložila ovu trendi nijansu, no rezultati su nas potpuno neočekivano iznenadili.

Kada se govori o crvenoj boji kose, često se misli na vatrenu nijansu koja je nekad bila popularna. No, zapravo je puno modernije odabrati zagasitu nijansu koja poprima bakrene tonove.

Crvene boje kose mogu izgledati prirodno, ovisno o tonu vaše kože. Nijanse se mogu mijenjati, počevši od jagode, preko bakrene i kestenjaste pa sve do nijanse mahagonija. Posavjetujte se s koloristom za kosu kojem vjerujete kako biste pronašli najbolju crvenu boju kose za vaš ton kože i boju očiju.

Jasno je da je crvena boja kose jedna od najzastupljenijih u sezoni 2023./2024., a Instagram feed vrvi primjerima koji nas tjeraju da odmah zakažemo termin kod frizera.

Naravno, važno je napomenuti da crveni tonovi, baš kao i plave nijanse, zahtijevaju posebnu njegu kako bi kosa ostala mekana i nježna.

Odlučite li se obojiti u bakrene tonove, preporučljivo je koristiti šampone za takav tip kose, a u održavanju boje između bojanja pomoći će vam posebni regeneratori koji će vratiti sjaj i izgubljeni pigment.

Izvor: Elle.rs