Iako smo tek u veljači, čini nam se da smo od početka godine naišli na bezbroj novih beauty trendova, a svima je zajednička jedna stvar - potječu s TikToka. Korisnici svakodnevno otkrivaju nove proizvode koje moramo imati, ponovno otkrivaju stare favorite ili još bolje, otkrivaju nove beauty trendove koji će transformirati vašu kožu. 

Probrali smo 5 viralnih trendova s TikToka koje se isplati isprobati ove zime.

1. Skin cycling

Najvažnija stvar kod skin cyclinga jest - odmor. Ovu skincare rutinu osmislila je slavna njujorška dermatologinja dr. Whitney Bowe, a sam hashtag na TikToku ima više od 3,5 milijardi pregleda. Skin cycling od vas traži da izmjenjujete aktivne sastojke tijekom četiri noći kako biste spriječili oštećenje kožne barijere i postigli svoje ciljeve na najučinkovitiji i najsigurniji način.

Umjesto nanošenja slojeva kemijskih pilinga i retinola koji pomlađuju kožu, skin cycling vas potiče da se odmarate. Tako je prva noć rezervirana za piling i tada možete koristiti svoje AHA/BHA čistače ili tonike u umjerenim količinama dok se pripremate za drugu noć, odnosno retinol koji smanjuje vidljivost tamnih mrlja i hiperpigmentacije.

U noćima kada ne koristite proizvode s aktivnim sastojcima, birajte nježna sredstva za čišćenje i dubinsku hidrataciju kako koža ne bi postala preosjetljiva.

Treća i četvrta noć rezervirane su za "oporavak", stoga bi fokus trebao biti na hidrataciji i oporavku pomoću sastojka poput hijaluronske kiseline.

2. Rumenilo 

Ako ste mislili da je rumenilo rezervirano samo za obraze, dopustite da vas TikTok razuvjeri. Naime, trend nanošenja rumenila u obliku slova W potiče vas da rumenilo nanesete po licu u obliku slova W ili upotrijebite tekuće rumenilo za stvaranje istog oblika. Ova metoda nanošenja rumenila stvara osunčani efekt po cijelom licu, koji će se posebno svidjeti ljubiteljima prirodnog looka.

Tijekom zime, trik s rumenilom u obliku slova W evoluirao je u trend “Hladno mi je”. Rumenilo se stavlja na isti dio lica, ali s dodatkom sjaja. Fokusirajte se prvenstveno na područja koja bi inače pocrvenjela kad vam je hladno - obraze, nos i usne. Kako biste naglasili look, dodajte bijeli shimmer u unutarnje kutove kapaka ili prekrijte cijeli kapak svjetlucavim sjenilom.

3. 'Glazed donut' nokti

Hailey Bieber zaslužna je za populariziranje brojnih beauty trendova, a sve je počelo manikurom za Met Galu. Trend "glazed donut" noktiju zapravo se odnosi na stvaranje nude izgleda na noktima koji je sličan glazuri na krafnama.

Celebrity manikerka Zola Ganzorigt, koja je zaslužna za Bieberine nokte, koristi tanki sloj svijetlog laka na svakom noktu, a zatim nanosi sloj praha metalnog pigmenta.

4. 'Clean girl' look

Na "čistoj" strani ljepote na TikToku vlada minimalizam pa tako pudere s punim prekrivanjem mijenjaju lakše tonirane hidratantne kreme. Ako ne volite pudere ili tonirane hidratantne kreme, korištenje korektora s punim prekrivanjem može vam pomoći da dobijete željeni efekt.

Svaki bi proizvod trebao biti lagan i prozračan kako bi vaša koža izgledala prirodno i sjajno. Nakon lagane i minimalne podloge, vrijeme je da nanesete rumenilo, nježno obrubite oči olovkom, nanesete sloj maskare, sjajilo ili prigušeni ruž.

5. Smeđe sjajilo za usne inspirirano 90-ima

Povratak Y2K estetike preuzeo je beauty svijet, modu i glazbu pa je bilo samo pitanje vremena kada će se 90-e vratiti u centar pozornosti. Tijekom druge polovice 2022. sve beauty influencerice su u svom beauty arsenalu imale smeđe sjajilo za usne, za što je ponovno zaslužna Hailey Bieber i njezine "brownie glazed" usne. 

Ako pogledate glazbene spotove ili fotografije iz 90-ih, vidjet ćete zvijezde poput Aaliyah ili Naomi Campbell sa smeđim sjajilom. Izgled možete postići obrubljivanjem usana tamnosmeđom olovkom za usne i nanošenjem prozirnog sjajila preko toga ili jednostavno kupnjom sjajila za usne u toj nijansi.