Stvaranje Miss Dior je fascinantna priča, jer ovaj je miris primjer ljubavi i posvećenosti kojom je vrhunski modni znalac Christian Dior stvorio svoj prvi miris. Godine 1947. Miss Dior rođen je iz snažne želje da se nakon dugih i tmurnih ratnih godina svijetu žena podari miris koji bi bio sinonim za novu dimenziju sreće, poeziju i harmoniju, vrijednosti koje su bile izuzetno važne i samom couturieru.

Znate li da je ovaj omiljeni miris prije nego što je dobio sada već legendarno ime Miss Dior, nosio kodno ime 'Castor', po najsjajnijoj zvijezdi u sazviježđu Blizanaca?!

Miss Dior datira iz 1947. godine, nedugo nakon što je modna linija Christian Dior debitirala sa svojom hvaljenom kolekcijom New Look. Naziv mirisa je posveta dizajnerovoj sestri, francuskoj članici pokreta otpora Catherine Dior, poznatoj kao Miss Dior.

Danas, 'jedino dijete' Christiana Diora, kako ga je dizajner odmilja nazvao, putuje kroz vrijeme uz neprekidnu evoluciju, odražavajući svoju prvobitnu viziju, mladenački entuzijazam i prepoznatljivost, poručuju iz Diora.

Miss Dior parfem 2024
dior 


Sada Dior Perfume Creation Director Francis Kurkdjian predlaže novu interpretaciju mirisa Miss Dior. Osmislio je cvjetni i gurmanski miris koji nudi trenutno senzualno i imperativno iskustvo. U ovoj potrazi za rekreacijom prošlosti, jasmin se pojavio kao osnovna točka. Francis Kurkdjian je poželio vratiti se karakterističnim notama vezanim uz metode ekstrakcije korištene još 1947. godine, kada je stvoren Miss Dior.

Miss Dior rođena je iz tih večeri u Provansi, oživljena od krijesnica, gdje mladi jasmin svira melodiju noći i zemlje.”

Christian Dior, 1947.

Zamišljanje nove Miss Dior je želja da se u miris uhvati mladost tog vremena. Moj Miss Dior je suvremeni chypre. To je odraz vremena sa slatkim tonovima jasmina s aspektima šumske jagode, dajući dojam mirisa koji je pretjerano okrugao, a opet visoko strukturiran drvećem jantara.” 

Francis Kurkdjian

Miss Dior parfem 2024
dior 

Miss Dior parfem 2024
dior 

Danas slatki voćni tonovi jasmina definiraju novu kompoziciju Miss Dior Parfum Francisa Kurkdjiana, i pružaju poziv na neposredan i neodoljiv užitak. Kultna bočica privlači siluetom koja potvrđuje ženstvenost svog originalnog couture identiteta. Čiste, sofisticirane linije i smanjeni format bočice naglašavaju intenzitet mirisa. Naravno, bočicu krasi 'poignard' mašna istkana od lurex niti, čija srebrnasta nijansa odjekuje bojom njegove nove prepoznatljive etikete.