Uz društvene mreže, revije, crvene tepihe i ulice, postoji neiscrpna inspiracija za vašu novu frizuru za proljeće 2023. 

Što se tiče društvenih mreža, vidjeli smo val frizura inspiranih slovima "V", "C" i "U" te životinjama, točnije vukom i leptirom. Međutim, kako znati koju frizuru odabrati? Jedno je sigurno - trendovi za ovo proljeće usmjereni su na jednostavno stiliziranje.

Frizeri predviđaju popularnost frizurama inspiriranim 90-ima. Duga stepenasta kosa, voluminozne isfenirane frizure i duge, izrasle šiške u obliku zavjese bit će traženi u salonima, a svima je zajedničko što ih je lako održavati i stilizirati.

U nastavku otkrivamo koje će frizure obilježiti proljeće 2023. godine.

1. Francuski bob

Ako tražite opuštenu i uglađenu verziju klasičnog boba, francuski bob je idealan izbor jer je ošišan ležernije i organskije, sa slojevima i pramenovima koji uokviruju lice. Ova frizura slavi prirodnu teksturu i izgleda sjajno na kovrčavoj, valovitoj ili ravnoj kosi.

2. Srednja dužina popularna 90-ih

Frizura srednje dužine iz 90-ih sastoji se od zavjesa šiški sa slojevima i dužinom ispod ramena. Ovaj rez odlično pristaje tankoj do srednje gustoj kosi jer će slojevi dati kosi volumen i učiniti da kosa izgleda punije. Najbolje izgleda kad se stilizira okruglom četkom jer tada iskaču slojevi.

3. Teksturirani lob

Ova frizura ne seže u potpunosti do ramena, a idealna je za one kojima ne smeta održavanje jer ga treba šišati svaka dva do tri mjeseca. Ako imate valovitu kosu i tražite oštar izgled, koristite sušilo za kosu i okrugle četke ili brzo oblikujte peglom za glatki finiš. 

4. Razlomljeni bob

Razlomljeni bob je klasični bob kojem se oblik lomi pomoću slojeva i jakih šiški. Ako želite pomaknutu verziju klasične frizure, ne tražite dalje.

5. Prenaglašene zavjesa šiške 

Ako ste u zimskim mjesecima pustili kosu i želite zadržati duljinu, frizeri predlažu prenaglašene zavjesa šiške koje se slažu u duže slojeve. Iako trend nije nov, ono što frizuru 2023. razlikuje od prošlih godina jest što dulji pramenovi počinju sa šiškama i prirodno padaju prema dolje. Duži slojevi odgovaraju svim tipovima i teksturama kose, a održavanje je jednostavno - stilizirajte sušenjem na zraku ili dodavanjem volumena sušilom.

6. Dugi shag

Duge shag frizure imaju slojeve koje im daju puno pokreta i odlično pristaju gustoj kosi. Ova frizura također može zahtijevati malo održavanja. Ako više volite sušiti kosu na zraku, kada je vlažna, nanesite kremu ili ulje kako biste je zadržali vlažnom, a zatim poprskajte morskom soli dok prstima protresate korijen. Nakon što se kosa osuši na zraku, imat ćete prirodnu teksturu. Frizeri predlažu šišanje svakih osam do 10 tjedana kako biste održali svježe slojeve.

7. Slojevi u stilu 70-ih

Lepršavi, dugi slojevi nadahnuti 70-ima s mekim uvijanjem sve su traženiji u salonima. Frizeri predlažu da ostavite viklere u kosi 15 do 20 minuta kako biste kod kuće postigli traženi 70's look jer je ova frizura usmjerena na stvaranje pokreta iznutra.

8. Skullet

Skullet, hibrid između mulleta i shaga, vraća se ovog proljeća. Popularan tijekom 90-ih na rave sceni, ponovno dobiva na snazi ​​zahvaljujući njujorškim modelima i influencerima. 

9. Chunky bob

Chunky bob će biti veliki proljetni trend zahvaljujući revijama za proljeće/ljeto 2023., a podrazumijeva oštri rez točno na liniji čeljusti ili na bradi. Na modnim pistama bila je stilizirana zalizano ili s malo valovitosti pri vrhovima koju možete lako postići peglom. Ako ste zainteresirani za ovaj stil, razgovarajte sa svojim frizerom o vašem specifičnom tipu kose i što ćete morati učiniti kako vam frizura ne bi izgledala trokutasto. Frizer će možda trebati stanjiti vrhove ili dodati suptilni sloj ispod kako bi postigao željeni izgled.