Volite li mirisne priče koje potiču na sreću otkrijte priču koja se nalazi iza bočice Guerlainova mirisa Jasmin Bonheur, priču o bočici vrhunskog parfema koji je rezultat suradnje Guerlaina i Maison Matisse, kuće koju je 2019. godine osnovao Jean-Matthieu Matisse, jedan od praunuka slavnog slikara Henrija Matissea, umjetnika koji je bojama i motivima svojih djela budio osjećaj sreće.

Guerlain Jasmin Bonheur
Guerlain Guerlain Jasmin Bonheur

Ovim limitiranim izdanjem parfemska kuća, osnovana 1828. godine, još se jednom okrenula umjetnosti, jer poznato je kako generacije Guerlainovih parfumera pronalaze inspiraciju kako u avangardnim umjetnicima te i tako svojim kreacijama daju na posebnosti. To je upravo i posebnost rada Guerlain Haute Parfumerie, kroz liniju Exceptional Creations, kojom kroz suradnju s odabranim istaknutim umjetnicima kreira ograničeni broj bočica parfema koji oduševljavaju kako mirisom tako i vrhunskim dizajnom, te kolekciju L'Art & La Matière, koja nastaje u impresivnom mirisnom laboratoriju u kojem Guerlainovi parfimeri kreativnu inspiraciju pronalaze u emocijama umjetničkih djela, snazi brenda a mirise koje stvaraju posebni su ne samo senzoričkom doživljaju mirisa već i po umjetničkoj ljepoti bočice te činjenici da se bočice mogu ponovo napuniti. Guerlain s ponosom ističe kako su njihovi parfemi emocije pretvorene u miris.

Jasmin Bonheur, novi miris inspiriran Matisseovim bojama, olfaktorno je platno koje otkriva kako miriše jasmin obojen šarenim bojama – od blistave narančaste note marelice do jarke ljubičaste boje irisa i nježno ružičaste ruže, zaodjenut u motiv slikareva remek djela Les Mille et Une Nuits.

Guerlain svijeća
Guerlain Guerlain Figue Azur svijeća

Ovaj miris je proizveden u samo 1000 komada, a zanimljivo je kako kolekcija uključuje mirisnu svijeću Figue Azur, koja asocira na šetnju hladovinom mediteranskih smokava, a na tržište dolazi uskoro u svega 500 komada.