Raskošna smeđa obilježila je godinu za nama, a kao jedan od najvećih trendova za 2023. frizeri najavljuju boju koja već osvaja TikTok. Riječ je o kombinaciji smeđe boje i tzv lepršave kose, dva vrlo popularna trenda u svijetu ljepote usmjerena na isticanje prirodnog izgleda, s ultra-sjajnim, svilenkastim pramenovima.

Frizerski stručnjaci nazivaju je 'liquid brunette' i opisuju kao smeđu nijansu nadopunjenu ultra visokim sjajem. Sjajan učinak može dati bilo koja nijansa smeđe, no što je boja tamnija, učinak je jači, učinkovitiji i bogatiji.

Frizeri ističu kako dolaskom hladne sezone se sve više u kosi nose smeđe nijanse. To ne znači da je kosa ujednačena, već prošarana pramenovima koji su puno tamniji i izgledaju prirodnije, za razliku od svjetlijih nijansi koje viđamo u kosi tijekom ljeta.

Ove smeđe nijanse, koje sežu do najtamnije boje čokolade, bile su iznimno popularne devedesetih godina prošlog stoljeća. Sjetimo se Winone Ryder i Ally McGraw, piše Glamour, a stručnjaci ističu kako ova nijansa kose ostavlja snažan dojam.

Uz ovakvu boju kose iznimno je važna kućna njega jer odabirom pravih proizvoda poput ulja i sprejeva za sjaj za njegu kojima možete pojačati dojam sjaja i raskoši vaše kose.

Izvor: Elle.rs