Šiške su uvijek in, samo u različitim varijantama. Tijekom godina mikro i Birkin šiške postale su izuzteno popularne, a u posljednjih nekoliko sezona it djevojke su prihvatile slojevite drape šiške kojima stilski uokviruju svoje lice što pruža chic izgled.

Novu dozu inspiracije za sve obožavateljice šiška trenda u kosi poslužile su Francuskinje, a ovoga puta govorimo o baby curtain šiškama. Curtain šiške u trendu su već nekoliko godina jer lijepo uokviruju lice i puno ih je lakše oblikovati od ostalih šiški. Njihov uvijen oblik dodaje volumen kosi koja inače može djelovati beživotno, dok čupavi izgled daje instant cool efekt.

Međutim, kao i kod svake frizure, uvijek postoje neki nedostaci. Najveća zamjerka je njihova dužina zbog koje prebrzo rastu, zbog čega su baby šiške, njihova kraća varijanta, idealan oblik.


Ova frizura i dalje ima uvijeni oblik s razdjeljkom na sredini, ali umjesto da se spuštaju na jagodice, baby curtain šiške padaju između vrhova obrva i gornjih trepavica. Kraća duljina dodaje malo oštrine, slično pin-up estetici iz 70-ih, ali zadržava laskavi oblik.

Kao i sa svim šiškama, sve je u dobrom rezu a u slučaju ovih šiški važno je da ove šiške budu guste kako bi ostale postojane u svjoj formi. Umjesto dodavanja teksture slojevima, šišanje kose kosim rezom zadržat će smjer u kojem pramenovi obično padaju. Dodavanjem volumena kraćim pramenovima ispod dužih slojeva, šiške ostaju pune i živahne, čak i kada su kratke. A odlično se nose i u kovrčavoj verziji!