Prilikom odabira boje važno je uzeti u obzir vaše osobne želje i teksturu kose. Bez obzira na trend, važno je odabrati ono što vam se sviđa. Ono što vam se ne sviđa, neće vam pristajati, bez obzira na trend. Srećom, postoje različite trendi boje kose za ljeto 2023. pa je lako pronaći onu pravu.

Pet modernih boja kose za ljeto 2023.

Ove sezone trendovi boja kose idu u smjeru toplih tonova. Bilo da ste plavuša ili brineta, pješčani, zlatni ili bakreni podtonovi daju obilje sjaja. Super je što ove nijanse čine kosu znatno zdravijom. Razlog tome je što topli tonovi bolje odbijaju svjetlost od pepeljastih nijansi koje su dominirale prethodnih godina.

Svijetla nijansa zlatno plave

Umjesto srebrno-plavih balayage pramenova, sada je sve popularnija zlatna nijansa u svijetlo plavoj kosi. Prednost ove nijanse je što nije potrebno izbjeljivati ​​kosu da bi se postigla ova boja, jer prirodno plavu ili svjetlosmeđu kosu možete malo posvijetliti bojom i dobiti efekt svjetlijih tonova na kosi. No, uvjet za to je da na kosi nemate ostataka tamne boje jer se umjetni pigmenti mogu posvijetliti samo izbjeljivanjem.

Bogate nijanse smeđe kose

Trend tamne boje kose za ljeto 2023. jasno ide prema bogatim tonovima. Dok se svjetlosmeđa općenito preporučuje svima s prirodno tamnoplavom do svjetlosmeđom kosom, oni s prirodno vrlo tamnom kosom mogu se odlučiti za dublju i intenzivniju nijansu smeđe. Međutim, ako imate puno sijedih ili vam je kosa svijetlo plava, tamne boje zahtijevaju intenzivnu njegu. Pigmenti se u ovom slučaju brže ispiru, a bojenje u tamnije nijanse može za rezultat dati nejednake tonove, posebno na izrastu. Ako ipak ne želite odustati od ove boje, dobro rješenje je sprej za prikrivanje sijedih vlasi koji će vam pomoći da "preživite" do sljedećeg odlaska frizeru.

Svijetla bakrena boja postaje novi trendovski crveni ton

Nakon što je "Mala sirena" stigla u kina, crvena kosa, poput one glavne glumice Halle Bailey, ponovno je u modi. No, kako biste izgledali prirodno, važno je izbjegavati hladne podtonove u ljubičastoj nijansi. Nijanse crvene ne postoje prirodno - i zapravo laskaju vrlo malo ljudi. Također, obojena crvena kosa blijedi brže od ostalih boja. Zato je dobar savjet da je po mogućnosti perete samo mlakom vodom, a obavezno koristiti šampon i regenerator namijenjen očuvanju boje bojane kose.

Nježna siva - savršena kombinacija sivih i plavih nijansi

Plavi pramenovi sjajan su način za prikrivanje sijede kose i puno su učinkovitiji od potpuno tamne kose. Razlog tome je što se svijetli pramenovi miješaju sa sijedom kosom (koja je zapravo bijela, ali u kombinaciji s tamnom kosom djeluje sivo) i tako se stvara nježna siva nijansa, odnosno kombinacija sive i bež boje. Stoga svijetli korijen kose manje upada u oči jer kontrast nije toliko izražen. Sarah Jessica Parker izvrstan je primjer ovog trendi izgleda. U seriji "I tako dalje..." kombinacija sijedih i plavih pramenova na kosi izgleda potpuno prirodno.

Crno-smeđa boja

Nakon eksperimentiranja sa svijetlim, platinastim i zlatnim tonovima, zvijezde poput Kourtney Kardashian i Belle Hadid odlučuju se za duboku crno-smeđu koja ima topli podton pri jakom svjetlu i istaknuti sjaj. Za sjaj kose obično su zaslužne nijanse koje pomažu postići maksimalnu refleksiju boje, djelujući kao da je na kosu nanesen filter.

Izvor: elle.rs