Parfemi s mirisom kokosa mogu izazvati podijeljena mišljenja. Taj se miris ili obožava ili izbjegava a oni koji ga vole ovaj miris uglavnom povezuju uz ljeto, plažu i more. Miris kokosa zapravo je zvjezda među najboljim ljetnim parfemima jer parfemi od ovog ploda imaju slojevite mirisne note. Neki parfumeri ističu kremastu notu kokosovog mlijeka, dok se drugi odlučuju za korištenje kokosove vode kao važnog sastojka, čineći mirisni doživljaj dodatno osvježavajućim.

Tako će neki mirisati na osunčanu kožu i slane, vjetrovite dane na plaži (hvala, Maison Margiela Replica Beach Walk koji opisuju ovim riječima: "Sjećanje na topli ljetni dan. Bijela pješčana plaža u jeku ljeta. Vaša stopala tonu u mokri pijesak dok vam valovi dodiruju kožu. Sunce nježno tone kroz kristalno nebo, a toplina je uravnotežena milovanjem blagog povjetarca. Ovaj ženski miris bilježi bezbrižni blaženstvo ljetnog dana na plaži što ga čini savršenim za nošenje tijekom dana.); dok drugi, poput Byredovog Velvet Haze mirisa, kokos koriste za pripremu mirisa koji asocira na tropske avanture.

Što odabrati? Imamo odgovor.

Maison Margiela Beach Walk toaletna voda

Ključne note: bergamot, ružičasti papar, limun, ying-yang, kokosovo mlijeko, mošus, cedrovo drvo.

Maison Margiela praktički je uhvatila taj osjećaj dana na plaži i stavila ga u bocu. Kremast je, ali svjež, zahvaljujući citrusnim notama.

Maison Margiela Beach Walk
Maison Margiela 

Parfemska voda Estee Lauder Bronze Goddess

Ključne note: talijanski bergamot, ekstrakt đumbira, mandarina, indijski jasmin, kokos, ekstrakt vanilije, drvo kašmira, mošus i amber.

Ovo je jedan od najpoznatijih ljetnih mirisa svih vremena. Nama bi tako mirisao izolirani pusti otok; kremasti kokos, bijeli cvjetovi jasmina i cvijet frangipanija sa zlatnim jantarom i slatkom vanilijom.

& Other Stories Perle de Coco Eau de Toilette

Ključne note: kokos, vanilija i karamela.

Kremasti kokos u kombinaciji s toplom karamelom i slatkom vanilijom recept je za ovaj izvrstan miris! Idealan je ako želite mirisati tropski od glave do pete.

Byredo Velvet Haze parfemska voda

Ključne note: Ambrette, kokosova voda, listovi pačulija, ekstrakt kakaovca i mošus.

Topla ambreta i osvježavajuća kokosova voda stapaju se s glatkom bazom kakaa i mošusa, uz drvenastu, zemljanu notu pačulija. Ovo je jedan od onih mirisa koji će ostaviti mirisni trag gdje god hodali.

Tom Ford Eau de Soleil Blanc toaletna voda

Ključne note: kokos, tuberoza, jasmin, cvijet naranče, ying-yang i cvijet bergamota.

Miris koji podsjeća na skupocjenu kremu za sunčanje na osunčanoj koži, svježe izvađenoj iz morske vode. Vrlo je prepoznatljiv jer mu se mnogi s ljubavlju vraćaju u ljetnoj sezoni.