TikTok i Instagram i ovog ljeta nameću trendove u svijetu ljepote i kose a trend bojanja kose koji ima milijune pregleda, i to kako kažu s dobrim ralogom, naziva se Scandi hairline. Ovaj trend je inspiriran prirodnim plavušama i trenutno na TikToku ima više od 46 milijuna pregleda. U čemu je posebnost ovog trenda očito je već na prvi pogled – efekt posvjetljivanja utječe ne samo na izgled kose već i lica jer pruža sjaj i osunčani efekt.

To se postiže tehnikom posvjetljivanja tanke mlade kose uz rub čela koju se tonira posvjetljivanjem u nijansu ili dvije svjetlije od vaše prirodne boja kose ili boje postignute tehnikom pramenova i toniranja kose. Na taj se način postiže dojam kao da je vaša kosa prirodno posvijetlila na suncu što utječe i na boju kože lica. Odličan je efekt i kada kosi nosite podignutu u rep ili punđu.

Savjet za potpuni efeket je da se prije svega odredi idealna nijansa boje te da se ne pretjera s tretiranjem korijena jer ovaj efekt daje punu ljepotu zahvaljujući malim ali profesionalno odrađenim koracima tretiranja kose. I savjet profesionalaca se krije u činjenici da se ovaj tretman provodi jednom a najviše dva put kroz ljeto. 

Na pitanje zašto je trend Scandi Hairline toliko popularan, profesionalci zaključuju kako je razlog to što je u trendu nježnija boja kose s naglaskom na prirodne tonove, s efektom iluzije potpuno osvijetljene kose.