Iako pojava sijede kose može biti zastrašujuća, sijeda kosa višenije tabu kao nekad. Danas postoji mnogo načina da se sijeda kosauklopi u trendi boje i forme, pa čak i da se sijede vlasi potpuno utope pramenovima i drugim tehnikama, tako da budu gotovo nevidljive.

Stručnjaci preporučujumiješanje boja i tehnika poput balayage kako bi se dobio štoprirodniji efekt, a jedan od novih načina, koji je iznenađujućebrzo postao jedan od najpopularnijih u salonima, svakako je herringbone highlights, odnosno pramenovi na riblju kost.

Što su herringbone highlights?

Ne samo da su herringbone pramenovi super elegantni, već onislave vašu prirodnu boju kose. Radi se o vrlo fino "utkanim" pramenovima koji se nanose pod kutom, pri čemu se miješa višenijansi boje kako bi se vaša osnovna boja kose, pramenovi i sivi tonovi što prirodnije stopili. Frizura izgleda puno prirodnije jer se miješa nekoliko komplementarnih nijansi, a ne samo jedna.

Jennifer Aniston sijeda kosa pramenovi
Profimedia Jennifer Aniston

Pramenovi u obliku riblje kosti posebno su dobar izbor za žene starije od 40 i 50 godina koje imaju više sijedih a rezultat je prirodniji i zdrav izgled kose, uz napomenu da ova tehnika ne zahtijeva stalno dodatno bojanje.

Herringbone highlights jedan je od trendova za 2023. godinu, a već su ga prihvatile brojne poznate dame poput Sarah Jessice Parker, Andie MacDowell, Gwyneth Paltrow i Jennifer Aniston koje su prigrlile svoje sijede a opet zadržale boju kose kojoj su vjerne.

Sarah Jessica Parker sijeda kosa pramenovi
Profimedia Sarah Jessica Parker


Razlog zašto pramenovi u obliku riblje kosti pristaju svim ženama sa sijedom kosom, bezobzira bile plavuše, crnke ili crnke, jer je to vaša boja kose, a pramenovi su isprepleteni i postavljeni tako da prate prirodan rastkose i uzorke sijedih. Na taj način sam izrast nije toliko vidljiv.

Gwyneth Paltrow sijeda kosa pramenovi
Profimedia Gwyneth Paltrow

Andie MacDowell sijeda kosa
Profimedia Andie MacDowell


Preporuka stručnjaka za bojanje sijede kose

Iskusni frizeri slavnih ističu da je vrlo važno ne pretjerati s bijelim ili svijetlim tonovima, kao ni da sami pramenovi budu predebeli jer možete dobiti efekt koji niste željeli, poput toga da vam kosa djeluje suho ili da vam ten izgleda "isprano".

Izvor: Elle.rs