Duga kosa ponovno se vratila na modne piste kao trend, ali njezin izgled više nije predvidljiv ni monoton – oblikovan je na najneobičnije i najkreativnije načine. 

Ne radi se samo o kovrčama i ravnoj kosi, pripremite lak za kosu, ukosnice, gumice, ali i svoje spretne prste. Posavjetujte se s frizerima koji stil najbolje pristaje vašem obliku lica - da li kosa otvara ili zatvara lice, da li je kosa s volumenom ili bez, sa šiškama ili bez njih... I onda zaboravite na odraz koji ste toliko puta vidjeli u ogledalo i smisli novo!

Evo 7 načina kako osvježiti dugu kosu drugačijom frizurom - i nema više dileme "što s kosom" ujutro prije odlaska na posao ili navečer prije izlaska!

1. Niski rep s dodacima

Niski rep s kosom dodatno ukrašenom sjajnim gumicama uvijek je chic odabir. Odaberite središnji ili bočni razdjeljak i nemojte zanemariti dodatke oko ušiju ili vrata za puni učinak.

2. Visoki rep s pramenovima

Dugi rep jedan je od najtraženijih lookova za posebne prilike, no možete ga napraviti i za svakodnevne prilike, samo u tom slučaju ne težite savršenstvu kod stiliziranja svake frizure.

3. Elegantna punđa

Razdijelite je po sredini, pa skupite kosu u punđu negdje na sredini glave – ni prenisko, ni previsoko. Čak i ako izvučete olovku za oči, sofisticirani izgled je zajamčen.

4. Neobični dodaci

Velike gumice, mašne ili vrpce su moderne! Skupite kosu, a preko klasične gumice stavite dodatak koji će mamiti sve poglede!

5. Blagi valovi i ukosnice

Možda su valovi očekivani, ali ne i efektne zlatne ukosnice koje će ukrasiti vašu kosu i učiniti da izgledate znatno glamuroznije.

6. Pletenica rep

Naravno, nitko ne želi da izgledate poput Heidi, stoga budite oprezni s pletenicama. Naša preporuka je srednji konjski rep s velikom pletenicom - uz nude šminku i poslovni sako. Neka sve bude jednostavno, bez pretjerivanja.

7. Stilizirani prednji dio kose

Možda ste vježbali vezati gornji dio kose u visoki rep, ali puno je stilski svezati je u mašnu ili neki drugi oblik. Za još nježniji izgled uvrnite pramenove.