Iz dana u dana svjedočimo kako pojam tihi luksuz prerasta u internetski fenomen, a tome su uvelike doprinijeli mega popularna serija “Succession”, stil Gwyneth Paltrow kojim je obilježila nedavni proces suđenja te vjenčanje Sofije Grainge Richie.

Definicija ovog pojam je slojevita ali se najkraće može opisati kao stil koji počiva na luksuznim (modnim) visoke kvalitete, minimalističkog izgleda (bez istaknutih logotipova, određene palete boja...). Osim u modi tihi luksuz je zavladao i svijetom ljepote što se ocim u beauty rutini te odabiru proizvoda posebno odražava u kosi.

Kako izgleda i kako se nosi kosa u stilu tihog luksuza?

Proizovite u misli ultra sjajne frizure i njegovanu kosu Barbie Margot Robbie na nedavnoj turneji povodom najave filma Barbie, zategnute sjajne punđe Sofije Richie ili njegovanu i savršenu nijansu kose Jennifer Lawrence.

Na toj prestižnoj listi svoje su mjesto zauzele i Ana de Armas, Mia Goth i Anna Sawai, koje odlično nose chic minimalizam i svojevrsnu jednostavnost a sve se to temelji na bogatim nijansama klasičnih boja kose usklađenim s tenom, osobnošću te modnim stilom, na bojama koje se odlično uklapaju u čitav dojam. Također kosa je zaglađena, puna sjaja koji naglašava tonirane pramenove ili igru nijansi boje.

Od frizura dominira ravna njegovana kosa, bob srednje dužine, podignuta u rep ili zategnuta u nisku punđu najčešći je odraz tihog luksuza u kosi. Od dodataka dobrodošle su kopče za kosu (metalne, od kornjačevine), trake mašne  i tanke profinjene ukosnice.