Latte make up trenutačno je najveći trend u ljepoti a to potvrđuje čak 191 milijun pregleda uradaka na TikToku, te činjenica da brojka i dalje raste. Ovaj trend najkraće se opisuje kao beauty tehnika koja na prvi pogled oživljava sunkissed dojam, dojam osunčanog tena i sjajne zdrave kože. Osnova trenda je bronzer, beauty alat u smeđim i bakrenim tonovima, čijim se nanošenjem nježno konturira lice kako bi se postigla prozračna estetika ljeta.

Naglasak je na oblikovanju tena i naglašavanju očiju kremastim konturama i svjetlucavima nanosima u poput onih u boji omiljenog jutarnjeg napitka - kave.

Hailey Bieber Late Make Up trend
Profimedia 

Hailey Bieber Late Make Up trend
Profimedia 

Ovaj trend nije nov, obožavaju ga trendseterice poput Adriane Lime i Jennifer Lopez, dok veliku pažnju privlače it djevojke kao što su Hailey Bieber i Gigi Hadid. 

Kako nositi Latte make up Gigi je pokazala i na nedavnom luksuznom eventu u Malibuu, gdje je oduševila monokromatskim outfitom u kombinaciji s make upom baziranom na bakrenim tonovima i sjaju, što je dodatno istaknulo njezine oči. Make up look i ovaj put potpisuje slavni vizažist Patrick Ta.

Gigi Hadid Late Make Up trend
Profimedia 

Gigi Hadid Late Make Up trend
Profimedia 

profimedia-0793153176.jpg
Profimedia 

Gigi Hadid Late Make Up trend
Profimedia 

Ono što lattea look čini na svakom licu posebnim, poručuju profesionalci, su podtonovi bronzera - smeđe nijanse koje imaju karamelne, žute i maslinaste podtonove, udaljavajući se od toplih narančastih i crvenih podtonova koji se često nalaze u tipičnim brončanim i smeđim nijansama.