Otkako je Kopenhagen postao jedno od glavnih modnih središta, a Skandinavke najpopularnije na Instagramu, ova je europska regija postala i više nego inspirativna.

Jedan od njihovih osnovnih postulata - minimalizam, ogleda se kako u modi i dizajnu interijera, tako i u ljepoti. Takozvani clean look kao da je ovdje nastao jer s minimalno šminke, te s njegovanom, čistom kožom, Skandinavke izgledaju impresivno.

U nastavku otkrivamo 4 beauty tajne njihove njege i ljepote.

1. Umirujući tretmani

U Danskoj su umirujući tretmani ljepote ključni. Prvi je tretman oko očiju kamilicom, a drugi je tretman parom lavande za cijelo lice. Možete ih isprobati kod kuće: potopite vrećice čaja u hladnu vodu minutu ili dvije, stavite ih na područje oko očiju oko 10 do 15 minuta, prije nego što započnete svoju rutinu njege kože.

Lavanda je najljekovitije i najsmirujuće eterično ulje, a sama aroma je vrlo opuštajuća, pa postoji još jedan način korištenja u ove svrhe. Napunite umivaonik toplom vodom, uzmite žlicu eteričnog ulja lavande i promiješajte. Frotirnu krpu (mali ručnik) za lice umočite u tekućinu i nagnite se nad umivaonik. Pritisnite krpu na lice kako biste osjetili nenadmašan učinak lavande. Držite ga tako najmanje 30 sekundi, a zatim ponovite postupak pet do osam puta. Revitalizirajuće.

2. Lokalno uzgojeni sastojci

Možda ne bismo mogli svi odrastati u danskom selu, okruženi bujnom prirodom punom antioksidansa i hranjivih tvari, ali ono što možemo učiniti je odabrati lokalno uzgojene sastojke, bez obzira govorimo li o hrani ili bilju koje će nam biti od pomoći i pri svakodnevnoj njezi.

3. Povećajte cirkulaciju

U kozmetičkoj rutini skandinavskih djevojaka uobičajeno je povećati cirkulaciju kako bi se poboljšalo cjelokupno zdravlje kože. To možete učiniti tako da prije pilinga lice nježno izmasirate bademovim uljem kako bi koža bila blistavija. Pokreti neka budu čvrsti i kružni, prema gore i prema van.

4. Hygge

Skandinavke žive hygge filozofiju koja se temelji na činjenici da je sve u stvaranju ugodne atmosfere za sebe. Posebno vrijeme posvećuju wellnessu, jačanju duše i tijela, a omiljene aktivnosti su im kupanje u ledu, saune i vožnja bicikla. Hygge se također odnosi na minimalističku upotrebu proizvoda za ljepotu, kako bi njega o sebi bila užitak, a ne posao.

Izvor: Elle.rs