Beauty trendovi koje ćemo njegovati ove jeseni: Sve iz svijeta ljepote, makeupa i frizura, donosimo direktno s pista

Evo koji će beauty stilovi vladati u jesen 2024. godine.

Zeppelin / Avalon / Profimedia

Modne revije puno su više od pukog prikazivanja novih kolekcija i trendova; one su poput arene u kojoj se standardi ljepote oblikuju i redefiniraju. Uz revolucionarne tkanine i kreativne krojeve, tu su i inovativne tehnike šminkanja i frizura koje postavljaju temelje za buduće estetske norme. Svaka kolekcija sa sobom donosi jedinstven pristup ljepoti, od minimalističkog, prirodnog izgleda do odvažnih, eklektičnih izraza. 

Jučer je završio Tjedan mode u Parizu, a time i jesenski Mjesec mode na kojemu smo mogli popratiti trendove koje ćemo nositi na proljeće i ljeto sljedeće godine. Ipak, ove beauty tehnike možemo koristiti već sada na jesen. Pogledajte ih u nastavku. 

Make-up

U posljednje vrijeme dominira prirodan look s minimalno makeupa koji ističe prirodnu ljepotu. Naravno, ne moramo ga u potpunosti ukloniti, već nanijeti kako bi se prikrile neke sitne nepravilnosti, s ciljem zadržavanja što prirodnijeg izgleda. 

/ Shutterstock Editorial / Profimedia  Balmain SS25

/ SplashNews.com / Splash / Profimedia  Balmain SS25

/ SplashNews.com / Splash / Profimedia  Victoria Beckham SS5

Kosa

Kada je riječ o frizurama za ovu sezonu, dominiraju tri trenda. Prvi je prirodan izgled, s kosom koja je često spuštena i pruža ležeran i lagan efekt koji se dobro slaže s bilo kojom odjećom. Ovaj stil ne slijedi stroga pravila i naglašava opuštenu eleganciju.

/ Shutterstock Editorial / Profimedia  Balmain SS25

/ SplashNews.com / Splash / Profimedia  Balmain SS25

Trend je i efekt mokre kose koji također odiše nekom vrstom ležernosti. Konačno, tu je i na stranu zalizana kosa, poznat i kao side part slick back. Ovu frizuru karakterizira precizno oblikovana kosa s razdeljkom na stranu koja je potpuno zalizana unatrag, što joj daje sofisticiran i elegantan izgled.

Zeppelin / Avalon / Profimedia  Victoria Beckham SS25

Zeppelin / Avalon / Profimedia  Nina Ricci SS25

Zeppelin / Avalon / Profimedia  Nina Ricci SS25

 Izvor: Elle.rs