Za ljubitelje glazbenih spektakala, ova je godina i više nego plodna kada su u pitanju koncerti. Kao ni prošle godine, tako nam ni ove neće nedostajati dobrih svirki, kako u Hrvatskoj, tako i u nama nedalekim zemljama Europe.

Koncert koji je podignuo najveću prašinu je onaj Eda Sheerana i to na zagrebačkom Hipodromu 20. kolovoza. Nešto ranije, 27. lipnja, u pulsku Arenu doći će zvijezda 2000-ih, Avril Lavigne, mjesec dana kasnije, 28. srpnja, Lenny Kravitz, a 3. srpnja Simple Minds. 30. srpnja u Pulu stiže i legendarni bend Duran Duran. Najnovija vijest koja je oduševila Hrvate bila je ona o dolasku 28-godišnje britanske zvijezde Due Lipe koja će u pulskoj Areni nastupati 8. i 9. lipnja.

Dua Lipa Arena Pula 2024
Matt Crossick/Global / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U Arenu Zagreb 27. svibnja dolazi legendarni Sting, a na popularni festival INmusic stižu The National, Smashing Pumpkins, Hozier, Paolo Nutini, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Dogstar kojeg predvodi holivudska zvijezda Keanu Reeves.

U Tvornicu kulture, 26. travnja stiže legendarni irski glazbenik Bob Geldof sa svojim bendom The Boomtown Rats. Prazna neće biti niti Šalata. Tamo 12. lipnja stiže irsko-američki folk punk bend Dropkick Murphys, a isti dan će u zagrebačkoj Hali nastupat će YUNGBLUD.

16. lipnja na Šalatu stiže bend Body Count, zajedno s reperom Ice T-jem, a u 4. srpnja dolazi Grace Jones, prvi put u Zagreb.

Koncerti u Hrvatskoj 2024
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Od domaćih izvođača Severina priprema dva koncerta - jedan 10. veljače u Dvorani mladosti u Rijeci, a jedan 13. travnja u Zadru kao dio aktualne turneje. Miljenici alternativne scene, kutinska atrakcija Podočnjaci, vraćaju se u Tvornicu kulture 9. veljače, Josipa Lisac priprema spektakl u Domu sportova 17. veljače, u riječkom Pogonu kulture 2. ožujka 20 godišnjicu postojanja slave Brkovi, a u Arenu Zagreb 8. ožujka stiže Marija Šerifović.

Morate priznati - za svakoga ponešto.