'Istina je, razvela sam se', potvrdila je nagrađivana glumica Petra Dugandžić ekskluzivno za Story glasine o kraju njezina braka s ugostiteljem Sašom Vrankovićem.

Kada su prekidi i razvodi u pitanju, često se vole spominjati razne drame, ali Petra napominje da ih u njihovu slučaju nema.

'Saša i ja jednostavno smo osjetili da nas životni putevi vode u različitim smjerovima. Nema tu presudnog događaja, traume i nije se dogodilo naglo. Ostali smo u prijateljskom odnosu i uvijek ćemo biti tu jedan za drugoga', rekla nam je dramska umjetnica koja je bivšeg supruga upoznala 2011. godine.

19_Dugancic Vjencanje_20-2.jpg
Story Press 

Sudbonosan je bio njihov susret na tulumu za Noć vještica, a u potpunosti ju je osvojio kada se na njezinim vratima pojavio s mandarinama i gomilom filmova nakon što je zbog upale pluća morala otkazati prvi spoj. Nekoliko mjeseci poslije Petru je 13 godina stariji Saša zaprosio, a u svibnju 2012. napravili su nešto na što se nitko prije njih u Hrvatskoj nije odvažio. Željeli su malo, intimno i neobično vjenčanje pa su bračne zavjete izmijenili u balonu 1000 metara iznad zemlje. Uz mladence su u balonu bili matičarka i kumovi, glumica i scenaristica Jelena Veljača i Sašin prijatelj Damir Krstulović.

Petra Dugandzic_RG (6).jpg
Robert Gašpert 

'Imala sam tremu, priznajem. No smijali smo se cijelim putem. Kad smo stigli, čekali su nas dva balona spremna za polijetanje, iskusni piloti i njihovi pomagači, matičarka Ivana Pezić, ali i šampanjac, jagode i razne delicije. Uspinjanje je bilo silno uzbudljivo i imala sam osjećaj da smo se vinuli u zrak u svega nekoliko sekundi, a kad je obred vjenčanja počeo, prvi su me put izdale suze. A onda i Jelenu. No brzo su počele prštati anegdote pa smo ostatak vremena proveli smijući se. Kad me Saša poljubio, na trenutak sam zatvorila oči, a kad sam ih otvorila, ispred mene je bio cijeli grad, kao da mi je na dlanu. Taj ću prizor uvijek vidjeti kad zatvorim oči', opisala je tada Petra kojoj je uloga u predstavi ‘Amateri’ donijela Nagradu hrvatskoga glumišta.

Par je uživao u zajedničkom životu, a prije nekoliko godina odlučili su prodati zagrebački stan i preseliti se u Rovinj. Kako 47-godišnja glumica trenutačno boravi u metropoli zbog snimanja RTL-ove serije 'San snova', pitali smo je planira li povratak u Istru i tamošnji dom.

'U Rovinj se zasad ne vraćam, posao me drži u Zagrebu, ali obala i dalje ostaje u planu za budućnost', zaključila je sretno razvedena zvijezda.

Ovu i druge zanimljive priče potražite u novom broju magazina Story koji je na kioscima od 21. veljače 2024.

Story_07-24_1200x900_PR.png
story