Dobro došli u ožujak 2024. u kojem je pregršt planetarnih događanja. Prvo, Merkur, planet komunikacije 9. ožujka prelazi u Ovna, pomažući vam da se izrazite. Zatim, 10. ožujka mladi Mjesec u Ribama izvlači poetu i romantičara u svima nama, poziva na kratki predah i okretanje samima sebi. Ljubav obiluje kada Venera uđe u poetične Ribe, čak i niste u romantičnom raspoloženju.
Kada sunce prijeđe u znak Ovna, vrijeme je za astrološku Novu godinu kada se 22. ožujka Mars pridružuje Veneri u Ribama, pomažući razjasniti bilo kakvu zabunu oko osjećaja. Za vrijeme punog Mjeseca i pomrčine Mjeseca u Vagi, 25. ožujka, okrenite se osobno važnim pitanjima.

Ovan

Horoskopski znak ovan
Shutterstock 


U mjesecu pred vama smiješi se i početak vaše sezone. Ali prije toga Merkur ulazi u vaš znak, te vam daje prostor za kreativno raspoloženje. Ne zaboravite, u izazovnim danima odmor i opuštanje vaši su najbolji prijatelji. Mladi Mjesec u Ribama potiče vas na odmor, s naglaskom na romantični, dobro je vrijeme za planiranje romantičnog putovanja. Na poslu nema odmora, čekaju vas važni sastanci, poslovi, novi projekti i prilike za dokazivanje. Uskoro očekujte i prve vidljive rezultate. Ovaj mjesec nudi priliku za rad na vezama i odnosima koji trebaju novu dozu povjerenja, velike su šanse za uspjeh.

Bik

Horoskopski znak bik
Shutterstock 


Početak mjeseca stavlja fokus na karijeru i profesionalne aktivnosti. Iskoristite motivaciju i posvetite se usavršavanju. Ulaskom Merkura u znak Ovna, 9. ožujka, naglasak je emocijama i pojačanoj osjetljivosti, možda je i dobro vrijeme za rješavanje nekih otvorenih pitanja i nesporazuma. Savjet, učinite to tako da u obzir uzmete i drugu stranu. Mjesec pred vama stavlja naglasak i na važnost prijateljstva. Usprkos okolnostima ostanite dosljedni vašim rutinama, stvarima koje vam čine život ugodnijim, sigurnom bazom za svakodnevna iskušenja i izazove.


Blizanci

Horoskopski znak blizanci
Shutterstock 


Mjesec pred vama stavlja naglasak na komunikaciju i osobni život. Moguće su nove veze, rješavanje nesuglasica, naglašena osjetljivost ali i prilike za još bolje odnose s prijateljima. Savjet, zaobiđite tračeve, usredotočite se na održavanje komunikacije jednostavnom i manje kompliciranom. Naglasak je i na profesionalnom rastu, mogućim uspjesima vezanim uz radno mjesto ili školovanje, osjetit ćete se motivirani prihvatiti svoju ambicioznu stranu. Ravnoteža između posla i života je važna, ali također je u redu juriti za svojim snovima. Svi ciljevi u ožujku su ostvarivi ako ih krenete provoditi u vrijeme punog Mjeseca (25. ožujka), a koji nosi ogromnu kreativnu energiju.


Rak

Horoskopski znak rak
Shutterstock 


U ožujku će vas pratiti optimistično raspoloženje, s naglaskom na uspjeh u karijeri, nudit će se poslovne prilike s financijskim uspjehom i obećavajući projekti. To je prilika da pokažete osobnu inicijativu, jer u danim red vama uključena je i vaša prirođena intuicija. Nemojte se predugo skrivati u svom rakovom oklopu. Savjet, ne rasipajte energiju. Uživate ćete u dobrim obiteljskim odnosima, rješavanju sitnih nesuglasica. Moguće su promjene vezane uz mjesto stanovanja potaknute dobrim poslovnim prilikama. Zato budite otvoreni za upoznavanje novih ljudi s iskustvom i utjecajem, uz mogućnost udruživanja snaga.

Lav

Horoskopski znak lav
Shutterstock 


Proljetno sunce potiče vas na uživanje u stečenim plodovima rada te na želju za odmorom. Ali obaveze te nove prilike za uspjeh potiču na aktivnost što bi u vama moglo probuditi osjećaj anksioznosti. Od pomoći mogu biti meditacija i duhovne aktivnosti.Mladi Mjesec, poput onog koji se događa ovog mjeseca u Ribama, nudi priliku za nove početke. Očekujte iznenađenja na osobnom planu, a za vrijeme punog mjeseca osjetit ćete dodatno povjerenje u ideju vezanja, braka. Unatoč užurbanosti, život će teći prema jasnom rasporedu.


Djevica

Horoskopski znak djevica
Shutterstock 


Komunikacija početkom ožujka mogla bi biti zbunjujuća kada vaš mentorski planet, Merkur, pod rastačućim utjecajem Neptuna, zamagli granice između činjenica i fikcije. Savjet, ne forsirajte stvari, Ako vam je teško usredotočiti se, nemojte forsirati stvari: neka vas vodi intuicija. Jeste li malo strogi prema drugima ili prema sebi? Ovaj mjesec zahtijeva iskren pristup i nemojte se iznenaditi ako bude nekoliko trenutaka uplakanih suzama. Oko 11. ožujka, kada cerebralni Merkur krene u svoju najjasniju i najiskreniju fazu, magla se podiže, vid se razbistri i zupčanici godine kreću naprijed.


Vaga

Horoskopski znak vaga
Shutterstock 


Promjena u vezi koja vam je vrlo važna moguće su oko 9. ožujka kada Merkur uđe u Ovna i vašu 7. kuću partnerstva. Savjet, ostanite pozitivni i zapamtite da ono što se događa se kad-tad i mora dogoditi. Teško ćete se fokusirati na obveze jer je naglasak na ljubavi, a nije isključen ni neočekivani susret s osobom iz prošlosti. Sve to može oblikovati raspoloženje od entuzijastičnog do malodušnog. S punim Mjesecom u ožujku rastu duhovne potrebe i naglašeno ćete osjećati doživljaj nesavršenosti svijeta, a sve će vas poticati na razmišljanje o važnim stvarima. Posao može poslužiti izazove, savjet jeda ne ulazite u velike odluke, potpisivanje ugovora te da o financijama razgovarate u jasnim okvirima. Od velike pomoći je planiranje i kreiranje rasporeda, uz redovitu brigu o samima sebi.

Škorpion

Horoskopski znak škorpion
Shutterstock 


Tvrdoglavost i odlučnost su dva lica iste energije: tvrdoglavost je odupiranje onome što ne želite; a odlučnost da se bavite onim što želite, volite. Utjecaj planeta za ovaj mjesec savjetuje da se usredotočite na pretvaranje moći pojma nemoguće u snagu volje koja dovodi do mogućeg. Obilježit će vas samouvjereni stav, vrijeme je da se zauzmete za svoja uvjerenja. O pitanjima u kojima niste sigurni otvoreno razgovarajte s partenerom ili bliskom osobom, važan je i introspekcija kako biste bolje razumjeli svoje želje. Početak vladavine Ovna poziva na pronalaženje ravnoteže između posla i života. U mjesecu Riba financijska situacija se stabilizira.

Strijelac

Horoskopski znak strijelac
Shutterstock 


Prvi proljetni mjesec bit će vrijeme otkrića prepuno zanimljivih i novih stvari za naučiti. Ako uložite napor, te podvučete crtu između spontanosti i impulzivnosti, potrudite, stvari će se okrenuti vama u korist. Za vas je mjesec ožujak koji govori o procesu, a ne o ciljevima, o usporavanju, ugađanju, pojednostavljivanju života, pronalasku ljubavi. U poslovnom smislu zvijezde ukazuju na odlične prilike za pregovore, a ako stvari kako na profesionalnom tako i osobnom planu zaškripe zaronite u svoju intuitivnost i kreativnost te pronađite kreativna rješenja za stvari koje vam ne daju mirno spavati. Netko se u vašem životu počinje osjećati kao dio obitelji.

Jarac

Horoskopski znak jarac
Shutterstock 


Ulazak Merkura u znak Ovna donosi priliku za pregovore, oko najamnine, organizacije u domaćinstvu. Savjet, ne komplicirajte, napravite sve da takve situacije prođu glatko. Pred vama je vrijem s puno komunikacije i zanimljivih poznanstava. Mladi Mjesec u Ribama ukazuje na vašu kreativnu stranu, a poduzeti koraci mogu dovesti do uspjeha na dugi rok. Ožujak je dobar mjesec za pregovore i o profesionalnim stvarima. Energija vladavine Ovna bit će veliki poticaj u realizaciji vaši želja i prioriteta, očekujte odličan razvoj događaja na poslovnom planu. Promjene bi mogle bit neočekivane ali ne i neželjene. Očekujte da ćete se izražavati s više smisla i elokventnije nego inače, iskoristite to.

Vodenjak

Horoskopski znak vodenjak
Shutterstock 

Obratite pažnju za vrijeme trajanja mladog Mjeseca u Ribama na stvari oko kojih je dobro da istaknete svoje mišljenje. Dani pred vama su povoljni za napredovanje na poslu ili pronalaženje kreativnih načina kako zaraditi novac. Zadivit će vas tko je sve na vašoj strani i pruža vam podršku. Ako se nađete u nejasnim situacijama i osjetite neodlučnost, uzmite malo vremena za razmišljanje, jer iz iskustva znate da je energetski učinkovitije obuzdati nepromišljene reakcije nego baviti se saniranjem štete. Osim toga, ožujak završava ponovnom procjenom koje prijatelje želite istaknuti kao vrijedne, dok vrijeme lažnjacima curi.


Ribe

Horoskopski znak ribe
Shutterstock 


Vaša sezona završava ovog mjeseca, počinje sezona Ovna, ali s tom vatrenom energijom dolazi dobrodošao nalet samopouzdanja i samouvjerenosti. 9. ožujka, kada Merkur osvijetli vašu 2. kuću posjedovanja, postoji prilika za financijske pregovore, iskoristite je. U slučaju male snage razmišljate o budućim postignućima, jer proljeće donosi dobrodošle promjene. Neodlučne Ribe će prestati bježati od stvarnosti, a to će pozitivno utjecati na kvalitetu života. Financijska situacija početkom ožujka omogućit će vam da potrošite više od planiranog.