Nije novost kako je u planu snimanje biografskog filma o Michaelu Jacksonu, ali je novo što je u medije procurio dio scenarija koji otkriva kako je okosnica filma dio života velikog umjetnika vezan uz optužbe za zlostavljanje djece. Prema informacijama koje su dospjele u medije prva scena filma koji potpisuje Antoine Fuqua, započinje tako da filmski Michael Jackson s prozora svog imanja Neverland promatra dolazak policije koja dolazi nakon što ga je Jordan Chandler optužio za seksualno zlostavljanje 1993. godine. Točka prekretnica izuzetno zanimljivog i posebnog života kralja popa i više je nego zanimljiv pristup biografskom filmu vezano uz koji se ističe namjera da se pop zvijezdu prikaže u pozitivnom svjetlu.

Antoine Fuqua potpisuje i filmove “Training Day”, “The Equalizer” i triler o ropstvu “Emancipation”. Scenarij ovog biopica potprisuje John Logan, koji je do sada tri puta nominiran za Oscara, a napisao je scenarije za “Gladijatora” i “Skyfall”.

Michael Jackson
- / Polaris / Profimedia 


Zaključak medija je kako ovom verzijom scenarija (a scenarij se može izmijeniti), nastoji minimizirati i umanjiti tvrdnje vezane uz seksualno zlostavljanje, te uvjeriti gledatelje da je Michael nevin. Biografski film bi trebao biti objavljen 2025., a Michaela će glumiti dvadesetsedmogodišnji Jaafar Jackson, sin Jermainea Jacksona te ujedno nećak Michaela Jacksona.

Biografski film trebao bi otkriti više o samom odrastanju, početku grupe Jackson 5, odnosima te karijeri koja ga je obilježila kao kralja popa.

Michael Jackson
ZIK Images / United Archives / Profimedia 


Jackson nikada nije proglašen krivim za optužbe iznesene protiv njega, ali one su pratile njegov privatni i profesionalni život sve do kraja života koji je skončao slučajnim predoziranjem 2009. u dobi od 50 godina.