Za ljubitelje glazbenih spektakala, ova je godina i više nego plodna kada su u pitanju koncerti. Kao ni prošle godine, tako nam ni ove u Lijepoj našoj neće nedostajati dobrih svirki, a ljeto u pulskoj Areni možda je i najiščekivaniji event.

Uz već sada dugački popis izvođača, stigla je vijest da u Arenu stiže i pop zvijezda Jason Derulo u sklopu svjetske turneje koja prati novi album 'Nu King'. Datum je 7. kolovoza, a karte su u prodaji od danas na stranicama eventima.

Veliko je iščekivanje i za koncerte Due Lipe, također u pulskoj Areni, ali nešto ranije - 8. i 9. lipnja, a karte koje su za datum 9. lipnja puštene u prodaju 22. ožujka, rasporodane su u svega nekoliko minuta.

Koncerti u Hrvatskoj 2024
Ethan Miller / Getty images / Profimedia 

Od ostalih izvođača u pulskoj Areni, na popisu su još Avril Lavingne (27. lipnja), Lenny Kravitz (28. srpnja), Simple Minds (3. srpnja), Duran Duran (30. srpnja), The Smile (15. lipnja), Andrea Bocelli (30. i 31. kolovoza).

Koncert koji je podignuo prašinu je i onaj Eda Sheerana i to na zagrebačkom Hipodromu 20. kolovoza. U Arenu Zagreb 27. svibnja dolazi legendarni Sting, a na popularni festival INmusic stižu The National, Smashing Pumpkins, Hozier, Paolo Nutini, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Dogstar kojeg predvodi holivudska zvijezda Keanu Reeves.

U Tvornicu kulture, 26. travnja stiže legendarni irski glazbenik Bob Geldof sa svojim bendom The Boomtown Rats. Prazna neće biti niti Šalata. Tamo 12. lipnja stiže irsko-američki folk punk bend Dropkick Murphys, a isti dan će u zagrebačkoj Hali nastupat će YUNGBLUD.

Nick Cave & The Bad Seeds
Gonzales Photo/Lasse Lagoni / imago stock&people / Profimedia 

Nedavno je objavljeno i da je zagrebačka koncertna jesen bogatija je za još jedan odličan koncert jer u Arenu 15. listopada stiže veliki Nick Cave. Koncert Nicka Cavea & The Bad Seedsa dio je velike UK i europske turneje, prve od 2017. godine, a koja uključuje s 27 nastupa u 17 zemalja.

16. lipnja na Šalatu stiže bend Body Count, zajedno s reperom Ice T-jem, a u 4. srpnja dolazi Grace Jones, prvi put u Zagreb.