Možemo slobodno reći da će ovo biti godina Beyonce i Taylor Swift. Naime, tjedan dana nakon što je Taylor najavila svoj novi 'The Tortured Poets Society' album na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja, Beyonce je vijest o svom objavila tijekom Super Bowla.

A da bi stvar bila još bolja, riječ je o njezinom ulasku u country glazbu i potpunom twistu njezinog dosadašnjeg opusa. 'Cowboy Carter' osmi je solo album pop dive u kojemu istražuje i testira svoje granice, a sve je započelo singlovima 'Texas Hold 'Em' i '16 Carriages' kojima je izazvala pomutnju na glazbenoj sceni (uz 'Texas Hold 'Em' je postala prva Afroamerikanka koja se našla na vrhu 'Hot Country Songs' liste).

Beyonce Cowboy Carter album
Instagram (@beyonce) 

Riječ je o drugom činu 'Renaissance' trilogije, a donosi 27 pjesama. Ipak, Beyonce je iznenadila nedavnom izjavom da je ovaj album trebao izaći prije kultnog 'Renaissance' koji je osvojio četiri Grammyja i srušio nekoliko rekorda zajedno sa svjetskom turnejom, a dobio je i svoj dokumentarni film.

'Ovaj album nastajao je više od pet godina. Bilo je zaista sjajno imati mogućnost izdvojiti toliko vremena za to. Inicijalno je 'Cowboy Carter' trebao izaći prvi, ali zbog pandemije, bilo je previše težine u svijetu. Htjeli smo plesati. Zaslužili smo plesati. Morala sam vjerovati Božjem tajmingu', rekla je Beyonce.

Beyonce
Instagram (@beyonce) 

Uz sve to, glazbenica je nedavno postala lice prve digitalne naslovnice W Magazine i to, naravno, u country štihu, kaputu Alexandera McQueena i kaubojskom šeširu Gladys Tamez. 

Beyonce na digitalnom coveru W magazine
Instagram (@wmag) 

Beyonce W Magazine
Instagram (@wmag) 

Beyonce W Magazine
Instagram (@wmag) 


Novi je album veoma brzo počeo rušiti rekorde, a Spotify je objavio da je u manje od 24 sata službeno postao album koji se najviše streamao u jednom danu u 2024. godini. Također, prvi put se to dogodilo s country albumom. 'Cowboy Carter' također je dobio titulu za najveći broj streamova prvog dana na Amazon Musicu na globalnoj razini, nego bilo koji drugi Beyoncéin album i najviše streamova prvog dana za country album u povijesti Amazon Musica od strane ženske umjetnice.

S druge strane, na društvenim mrežama možemo vidjeti mnogo komentara onih koji Beyonce smatraju nepotrebno 'isforsiranom' i onih koji joj ne priznaju ulazak u svijet country glazbe. Što vi mislite? Sviđa li vam se ova Queen B?