Ovaj tjedan čeka nas mnogo astroloških zbivanja. Merkur je ušao u Blizance te u njima ostaje do 17. lipnja, a u utorak je napravio i konjukciju s Jupiterom. Tog istog dana, godišnja konjunkcija Sunca i Jupitera u Blizancima označila je idealnu priliku za vizualizaciju onoga što težimo materijalizirati.

Danas nas pak, šestog lipnja, čeka mladi Mjesec u Blizancima koji nas poziva da ponovno usredotočimo svoje namjere na one teme nade, optimizma i vjere postavljajući ton za nadolazeću godinu dok se Jupiter kreće kroz Blizance do lipnja 2025. godine.

Riječ je o mladom Mjesecu koji je ujedno i jedan od najsretnijih u godini, naglašava komunikaciju i intelekt, kao i potiče pronalazak načina za započinjanje novih životnih koraka, novih projekata, učenja novih stvari i stvaranja uzbudljivih društvenih odnosa.

Horoskop
rawpixel 

Događaji koji počinju za vrijeme mladog Mjeseca obično se ostvare do sljedećeg odgovarajućeg punog Mjeseca, oko šest mjeseci kasnije. Namjere koje postavite za vrijeme mladog Mjeseca pomažu vam da otpustite ono što vam više ne služi, vode vas prema pravom putu i pomažu vam da postavite važne ciljeve.

Budući da Blizancima tradicionalno vlada Merkur, ujedno i planet komunikacije, ovaj će mladi Mjesec oživjeti vaše najveće i najhrabrije ideje. Prepun je potencijala baš dok čini konjukciju s Jupiterom, planetom rasta i ekspanzije, što će dovesti do velikih otkrića i genijalnih ideja. Iako mladi Mjesec utječe na sve horoskopske znakove, neki su od njih posebno istaknuti.

Blizanci

S ekspanzivnim Jupiterom koji se sada kreće kroz Blizance, sve u vezi identitetom ovog horoskopskog znaka dolazi pod jači i naglašeniji fokus, budući da Mjesec izlazi u vašoj prvoj kući identiteta. Mladi će vas Mjesec poticati na razmišljanje o svojoj prošlosti, ali i da cijenite tko ste bili i dokle ste stigli. Čak i ako se možda ne čini tako, značajno ste napredovali pa samo zamislite koliko će stvari biti drugačije za šest mjeseci. Slavite svoj rast kao osobe i prepoznajte da možete biti na različitim stupnjevima razvoja istovremeno. Budući da su vaši odnosi odraz tog rasta, ovaj mladi Mjesec također će najaviti nove društvene veze.

Horoskop
rawpixel 

Djevica

Djevice nisu poznate po izražavanju ili razumijevanju svojih emocija. Ipak, tijekom ovog mladog Mjeseca, mogli biste biti iznenađeni promjenama na tom polju jer se promjene događaju u četvrtoj kući doma i obitelji. Navesti će vas na razmišljanje o odgovornostima koje ste spremni prihvatiti u svom privatnom životu, posebno dok se prilagođavate nedavnim promjenama. Naglasit će koliko ste odrasli i koliko ste se dobro pripremili za prenošenje mudrosti svojih starijih. Tijekom ovog mladog Mjeseca poštujte svoje pretke i pronađite zahvalnost za lekcije koje su vam pružili korijeni, čak i one teške. Što god započnete tijekom ovog mladog Mjeseca, postavit će temelje za dom koji ćete graditi. Otpuštanjem loših navika, dopuštate boljim odnosima da uđu u vaš život.

Astro horoskop Merkur
rawpixel 

Strijelac

Ovaj mladi Mjesec podsjetnik je da ne postoji formula za idealnu vezu. Međutim, zahtijeva vrijeme, trud, strpljenje i predanost. Čak i ako ste imali problema u svojim vezama ili se niste osjećali posebno zadovoljni njima, to nije pokazatelj da nitko u vašem životu nije na istoj stranici kao vi. 'Glatko jedrenje' ne znači uvijek zdravu vezu. Budući da ovaj mladi Mjesec utječe na vašu sedmu kuću partnerstva, on naglašava istine kojima se treba pozabaviti. Potiče vas da pokažete empatiju dok održavate svoje granice.

Horoskop astro ilustracija
Shutterstock 

Ribe

U srcu ste sanjari, zbog čega ste uvijek imali uzvišenu viziju kako će izgledati vaše nasljeđe i budućnost. Dok ovaj mladi mjesec u Blizancima osvjetljava vašu 10. kuću karijere i javnog imidža, osjećate se mnogo više nadahnutim da unaprijedite svoj uspjeh i proširite svoj utjecaj. Sada je vrijeme da pokažete svoja željena postignuća, ali da biste optimizirali svoje rezultate, morate biti iskreni prema sebi o tome što zapravo želite postići. Na kraju dana, ako joj cilj uistinu nešto ne znači, Riba se neće osjećati nadahnuto da ga doista postigne. Uspjeh zahtijeva i logiku i maštu. Tijekom ovog mladog Mjeseca, promijenite svoju perspektivu i prepoznajte načine na koje su se vaši snovi već materijalizirali.