Vladavina Blizanaca ove godine ima posebnu snagu, a razlog tome je utjecaj čak četiri od deset planeta koje se trenutno nalaze u Blizancima – Jupiter, Merkur, Venera i Sunce. Za istaknuti je kako Jupiter pojačava energiju znaka koji posjećuje. I dok utjecaj Sunca, Merkura i Venere u Blizancima traje nekoliko tjedana, Jupiter će prolaziti kroz Blizance godinu dana donoseći dodatnu sreću i priliku promjenjivim znakovima (Blizancima, Strijelcu, Djevici i Ribama). Trenutačni snažni utjecaj planeta u Blizancima još je povoljniji zahvaljujući Jupiteru, a to se događa tek svakih dvanaest godina.

Od ostalih utjecaja za istaknuti je utjecaj Marsa koji se nalazi u Biku a koji vlada našim iskonskim instinktom i motivacijom. Mars u znaku Bika ostaje sljedećih šest tjedana i ovo je vrijeme u kojem prihvaćamo energiju donošenja odluka i akcije koje su odmjerene, uporne i stalne. Mars donosi prijeko potrebnu pouzdanu, praktičnu energiju u mjesec kojim dominira hirovita, pomalo nekontrolirana atmosfera. Iskoristite prilike za realizaciju kreativnih ideja, a snage i volje neće nedostajati.

Planeti horoskop zodijak
rawpixel 

Otkrivamo i kako svaki znak najbolje može iskoristiti ovaj utjecaj planeta:

Ovan

Vaša komunikacija i društvene interakcije dobivaju poticaj. Privući će vas mogućnost istraživanja i učenja novih stvari, kreativno izražavati svoje ideje. Pripazite da ne pristanete na previše obveza. Ostanite usredotočeni na vama važne stvari kako biste izbjegli umor i pad interesa.

Bik

Mars u Biku daje vam dodatnu odlučnost i energiju da se uhvatite u koštac s osobnim projektima i ciljevima, posebno financijskim planovima, kreativnim novim izvorima prihoda i osobnim vrijednostima. Izbjegavajte biti tvrdoglavi po pitanju promjena kako ne biste propustili zlatne prilike. Fleksibilnost će vam pomoći da se lako nosite s izazovima.

Blizanci

Sa Suncem, Jupiterom, Venerom i Merkurom u vašem znaku, vi ste u centru pažnje! Ovo je fantastično vrijeme za samoizražavanje, osobni rast i jačanje vašeg šarma i karizme. Budite oprezni s pretjeranim uživanjem i rasipanjem energije. Ostanite prizemljeni kako biste maksimalno iskoristili ovo razdoblje.

Rak

Iskoristite ovo vrijeme za introspekciju i osobni rast. Pojačajte svoju intuiciju i poradite na liječenju rana iz prošlosti. Dobar je period za kreativne pothvate u samoći, posebno oko mladog Mjeseca u vašem znaku kasnije ovog mjeseca. Uravnotežite svoju potrebu za samoćom s održavanjem veza kako biste izbjegli osjećaj usamljenosti.

Leo

Vaš društveni život dobiva značajan poticaj. Izvrsno je vrijeme za umrežavanje, pridruživanje novim grupama i uživanje u aktivnostima zajednice. Budite oprezni s površnim odnosima i pretjeranom predanošću društvenim obvezama. Dajte prednost kvaliteti nad kvantitetom.

Djevica

Usredotočite se na svoju karijeru i sliku u javnosti. Ovo je povoljno razdoblje za profesionalni razvoj, umrežavanje s utjecajnim ljudima i pokazivanje vaših vještina. Izbjegavajte biti pretjerano kritičan prema sebi ili drugima. Perfekcionizam može spriječiti napredak, stoga prihvatite fleksibilnost.

Vaga

Ovo je odlično vrijeme za širenje horizonata kroz putovanja, obrazovanje i filozofske potrage. Tražite nova iskustva i proširite svoju perspektivu. Budite oprezni da ne pretjerate ili se izgubite u apstraktnim idejama. Zadržite praktičan pristup svojim pothvatima.

Škorpion

Zaronite duboko u osobnu transformaciju i intimne odnose. Dobro je vrijeme za financijsko planiranje, posebno u pogledu zajedničkih resursa ili ulaganja. Izbjegavajte postati previše kontrolirajući ili tajnovit. Transparentnost i otvorenost poboljšat će vaše veze.

Strijelac

Istaknuta su partnerstva i suradnje. Ovo je povoljno razdoblje za jačanje postojećih odnosa i sklapanje novih saveza. Budite oprezni s pretjeranim oslanjanjem na druge. Zadržite svoju neovisnost i izbjegavajte previše kompromisa.

Jarac

Usredotočite se na zdravlje, dnevne rutine i radnu učinkovitost. Ovo je izvrsno vrijeme za uvođenje novih navika i poboljšanje produktivnosti. Nemojte se zaglibiti detaljima. Ne zaboravite raditi pauze i izbjegavati pretjerani stres.

Vodenjak

Favorizirani su kreativni i romantični napori. Izrazite svoju individualnost i bavite se aktivnostima koje vam donose radost i nadahnuće. Imajte na umu da ne postanete previše odvojeni ili povučeni u osobnim odnosima. Uravnotežite kreativnost s emocionalnom vezom.

Ribe

Dom i obiteljski život zauzimaju središnje mjesto. Iskoristite ovo vrijeme za stvaranje skladnog i poticajnog okruženja. Također je dobar trenutak za nekretnine i obiteljske projekte. Ostanite na zemlji i konstruktivno se pozabavite važnim obiteljskim pitanjima.