Na ovoj posebnoj večeri, autoru će se pridružiti dr. sc. Ivana Lovrić Jović, znanstvenica i književnica, koja će podijeliti svoja promišljanja o zbirci te prof. dr. sc. Veljko Đorđević, psihijatar i književnik koji će nas uvesti u dublje aspekte književnog stvaralaštva autora.

Kušelj u svojoj novoj zbirci pjesama pripovijeda o stalnoj temi lirskoga impulsa – o dubokoj introspekciji prožetoj širokim rasponom osjećaja. Izazove ljudskog bića, međutim donosi šaljivo, u igri riječi, metaforama i simbolima, vještim stilom koji se za čitatelja „hvata“ lako jer je riječ o stilu koji se ne nudi s visine smještajući čitatelja u zapučak nedoraslosti već mu se nudi ravnopravno. Na taj ga način čini supatnikom i suigračem, a to znači i pomagačem. Ta involviranost ne dopušta odlazak i drži nas uz rukopis do zadnje pjesme.

NIKSA KUSELJ 1.jpg
Mara Bratoš i Robert Gojević 

„Ovi stihovi dokazuju da nježnost ne isključuje snagu, da snaga ne isključuje istančanost i ne stanuje u mišićima već u osviještenosti. Pokazuju kako ranjivost nije suprotnost snage nego njezina potvrda – treba imati snage za ranjenost“ navela je u recenziji zbirke dr. sc. Ivana Lovrić Jović.

Glazbenu pratnju osigurat će talentirani umjetnici Lino Glavočić na gitari i Luis Camacho na udaraljkama i ksilofonu.

Sam autor, Nikša Kušelj, izvest će nekoliko pjesama iz zbirke, uz pratnju ovih izuzetnih glazbenika, stvarajući čarobnu atmosferu koja će oživjeti stihove na poseban način.

DGpozivnica.jpg
Mara Bratoš i Robert Gojević 

Zbirka je dostupna online:

https://carnet-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/maro_krile_skole_hr/EgMkmX9uWKBLtBbfzVolmOgBDFR5vDTdj_NViemCo2irWA?e=b30bZp