Možemo već reći i tradicionalno, ljetna pozornica kina Tuškanac danas, 17. lipnja, ponovno otvara svoja vrata. Kao jedna od omiljenih lokacija za večernje ljetno druženje i najšarmatnije kino u gradu, i ove će godine ugostiti brojne filmske cikluse. Večeras sezona kreće premijerom prve epizode druge sezone globalno popularne serije 'House of the Dragon' koja prati radnju 200 godina prije događaja iz prethodne uspješnice 'Game of Thrones'.

Ulaz je slobodan, broj mjesta ograničen, a ulaznice će se moći podići sat i pol prije početka projekcije, dakle u 20 sati.

U petak, 21. lipnja na rasporedu je Vanya, snimka hvaljene predstave s londonskog West Enda, koja je obilježila kazališnu sezonu u Velikoj Britaniji gdje ju je adaptirao nagrađivani dramaturg Simon Stephens, režirao je Sam Yates, a sve je uloge odigrao Andrew Scott, glumac koji nas je oduševio svojim nastupima u te serijama 'Ripley' i 'Fleabag'.

Naravno, neće se zaobići selekcija iz ovogodišnjeg programa Festivala mediteranskog filma Split. Na rasporedu je 'Zlo ne postoji' (19. lipnja), intrigantna drama oskarovca Ryûsukea Hamaguchija o predstavnicima tokijske tvrtke koja u japanskoj provinciji želi izgraditi luksuzni kamp, unatoč protivljenju lokalnog stanovništva, kao i 'Enea', kriminalistička drama o mladiću na pragu tridesetih koji se iz želje za avanturom upušta u preprodaju droge (20. lipnja).

'The Iron Claw' na rasporedu je 22. lipnja, a riječ je o filmu koji se temelji na istinitoj priči o braći Von Erich, hrvačima koji su ispisali sportsku povijest natječući se u iznimno kompetitivnom svijetu profesionalnog hrvanja ranih osamdesetih godina, a koje glume Zac Efron, Jeremy Allen White i Harris Dickinson.

Posljednji naslov za lipanj bit će 'The Bikeriders', 25. lipnja, a prati prati zajednicu bajkera koji postaju sve više povezani s organiziranim kriminalom u Americi tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća. Glavne uloge dopale su Austina Butlera, Jodieja Comera, Toma Hardyja, Michaela Shannona i Mikea Faista.

Srpanj na Ljetnoj pozornici Tuškanac rezerviran je i za gostujuće programe hrvatskih filmskih festivala. Prvi na rasporedu je Fantastic Zagreb, nezaobilazno mjesto za ljubitelje žanrovske fantastike, SF-a i horora, nakon čega slijede Festival europskog filma, Ljetni dani ZFF-a, ZagrebDox Summer i Cinehill Film Festival.

Kolovoz je tradicionalno rezerviran za Film u šumi, raznolik program koji uključuje festivalske uspješnice, žanrovska ostvarenja, kinohitove te premijere hrvatskih i regionalnih naslova, dok će Kinoteka u šumi jednom tjedno podsjetiti na kultne filmove i klasike, koji su zavrijedili trajno mjesto u filmskome kanonu.

ljetna_pozornica_tuskanac
Instagram (@ljetna_pozornica_tuskanac) 

Sve informacije o samim filmovima i programu bit će na službenoj stranici pozornice, kao i na njihovim društvenim mrežama.