Ako ste u potrazi za zanimljivim filmskim naslovom na mnogima omiljenoj platformi Netflix, preporuka ide na film koji je od kraja 2022. dostupan na platformi, film pod nazivom Lady Chatterley’s Lover. Adaptacija istoimenog romana D.H. Lawrence povezala je glumicu Emmu Corrin, poznatu po seriji The Crown, i glumca Jacka O'Connella.

Netflix film Lady Chatterley's Lover
Netflix - 3000 Pictures - Bluepr / AFP / Profimedia 

Iako je ovaj roman u prošlom stoljeću bio predmetom tužbe za opscenost (protiv tadašnjeg izdavača),  odmah po objavi bio je prodan u tri milijuna primjeraka. Knjiga je bila na lošem glasu zbog svoje priče o fizičkom (i emocionalnom) odnosu između muškarca iz radničke klase i žene iz više klase, eksplicitnih opisa seksa i upotrebe psovki. No, čini se da je novo stoljeće puno bolji trenutak za reinterpretaciju ovog romana – kada živimo u otvorenijem, slobodoumnijem, ali i društvu koje sve više naginje feminističkim stremljenjima i rušenju raznih tabua.

Netflix film Lady Chatterley's Lover
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

Fatalna privlačnost i eksplicitne scene u filmu pažljivo su umotane u bajkovite okvire i haute couture koji oduzima dah. Radnja se temelji na ljubavnoj priči između lady Chatterley i domara Olivera Mellorsa nakon što joj je muž ranjen u ratu. Ključ je u propitivanju rodnih, ali i klasnih uloga u društvu, te ispitivanju ženske seksualnosti i užitka.

Netflix film Lady Chatterley's Lover
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia Lik Connie (Emma Corrin) utjelovljuje žensku inteligenciju i buntovničku energiju. "Kada smo prvi put razgovarali, Emma je predložila scenu u kojoj Connie pleše gola na kiši", rekao je producent de Clermont-Toner za Vogue. Emma je rekla: "Ovo je tako oslobađajući trenutak. Želim istražiti taj osjećaj ekstatične slobode."

Izvor: Elle.rs