Krajem lipnja, kada je glumac Eddie Murphy promovirao četvrti nastavak legendarnog filma 'Beverly Hills Cop: Axel F' koji je na Netflix stigao trećeg srpnja, ujedno je najavio još jednu veliku vijest.

Naime, tada je otkrio i da nam stiže peti nastavak filma 'Shrek', kao i spin-off u kojemu lik magarca imena Mago, kojemu je upravo on posudio svoj glas, dobiva svoj poseban film. Na jednoj je presici otkrio da će mu ponovno posuditi svoj glas, iako produkcija nije još krenula. Do sada, jedini spin-off filma dobio je lik Puss in Boots s tri filma, a glas mu je dao Antonio Banderas.

A sada smo dobili i nove službene informacije.

DreamWorks Animation, kompanija koja stoji iza sva četiri Shrekova filma, službeno je potvrdila peti nastavak koji bi na velike ekrane trebao doći prvog srpnja 2026. godine. Nakon posljednjeg nastavka 'Shrek Forever After' iz 2010. godine, već neko vrijeme šuškalo se o petom dijelu filma o životu legendarnog animiranog lika.

Uzbudljiva novost objavljena je na službenom DreamWorks Animation X profilu uz kratki video gdje se broj 5 pojavljuje u šrekovskom dizajnu. A kako drugačije nego s originalnom postavom.

Da, da, glumci A-liste koji su obilježili prijašnje filmove vratit će se i u petom nastavku - Mike Myers kao Shrek, Cameron Diaz kao Fiona i Eddie Murphy kao magarac.

Shrek
Imdb 

Prvijenac je izašao 2001. godine i odmah je nakon objavljivanja postigao svjetski uspjeh. Hvaljen zbog svoje animacije i glasovnih izvedbi, prvi film o Shreku postao je četvrti s najvećom zaradom te godine i osvojio nagradu Oscara za najbolji animirani film (bila je to ujedno i prva godina kada se ta kategorija počela nagrađivati).

Shrek
Imdb 

Do sada su objavljena tri nastavka: za Oscara nominirani Shrek 2, 2004. godine, Shrek the Third 2007. godine i Shrek Forever After 2010. Spin-off prequel, Puss in Boots, objavljen je 2011., dok je Puss in Boots: The Last Wish, čija je radnja smještena nakon događaja iz Shrek Forever After, objavljen 2022. godine.