Ljetna sezona polako dolazi svom kraju, a kako odlazimo s mora i vraćamo s putovanja, pripremamo se i za jesensku sezonu u gradu. Budući da mnogi tužno prihvaćaju povratak u svakodnevicu i odlazak omiljenog nam leta, lijepo je znati što nas sve čeka u narednim tjednima.

Kada je Zagreb u pitanju - raspored je i više nego zanimljiv, pogotovo kada su koncerti u pitanju. U nastavku pročitajte koga sve možete slušati u nadolazećim mjesecima. 

Spektakli u Areni Zagreb

Nick Cave & The Bad Seeds definitivno su na samom vrhu ove liste. U sklopu turneje koju će održati po čitavoj Europi u 17 zemalja, doći će i u zagrebačku Arenu u utorak 15. listopada.

A svoj će spektakl u Areni održati i Bajaga i Instruktori, samo četiri dana nakon Nicka - 19. listopada. Koncert je dio turneje 'Samo nam je ljubav potrebna' kojom će bend proslaviti 40 godina svog postojanja.

Svoju turneju 'Stare navike' nastavlja i jedan od najomiljenijih domaćih rock bendova - Prljavo kazalište. I njih će ugostiti Arena, ali nešto kasnije - 13. i 14. prosinca. Veliki povratak u Arenu Zagreb imat će i Nina Badrić koja se u najveću hrvatsku dvoranu vraća nakon što ju je rasprodala 2020. godine. Njezin novi datum je 30. studeni.

Svojih velikih 55 godina postojanja u Areni će proslaviti Novi fosili kada će Sanja, Marinko i Zec 9. studenog napraviti već dobru znanu feštu u njihovom stilu.

Vječni Boogaloo

Kao i svake godine, tako i ove Pips Chips & Videoclips nastavljaju tradiciju nastupa u Zagrebu - u Boogaloo stižu 4. i 5. prosinca.

Već krajem mjeseca, u petak 27. rujna, u Boogaloo nastupaju i riječke legende Let 3, prvi put nakon velikog uspjeha na Eurosongu. Popularni zagrebački klub ugostit će i legendarne Kruder & Dorfmeister koji će pred publiku stati 14. studenog u sklopu svoje turneje kojom obilježavaju 30 godina nevjerojatnog glazbenog stvaralaštva.

A 30 godina obilježava i Asian Dub Foundation koji će svoj vijek proslaviti 15. studenog, također u Boogaloo. Posljednji samostalni koncert u Zagrebu imali su davne 2001. godine, a sada im je povod velika slavljenička turneja.

Divna Šalata

Svoj prvi samostalni koncert na zagrebačkoj će Šalati odraditi Baby Lasagna - i to 12., 13. i 14. rujna. Prije njega, na pozornicu na otvorenom stati će i Brkovi, 7. rujna, čime će obilježiti dvadeset godina svog glazbenog puta.

Vrhunski Lisinski 

Kraljevi salse i flamenka, legendarni Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo 20. studenoga stižu u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, a 12. listopada tamo nas očekuje čarolija nazvana 'Zoran pjeva Arsena' kada će Zoran Predin izabrati 12 glazbenikovih pjesama, snimljenih u gypsy swing aranžmanima Django Groupe Damira Kukuruzovića te violinistom Brunom Urlićem, koje će dati novo ruho Arsenovim klasicima.